Annons:

DEBATT: Ni som bestämmer – besök VOK-området själva!

Att det bara är VOK som har intresse av att skjutbaneskogen inte får exploateras är inte sant utan berör ju hela Vimmerby kommuns invånare då det på gångavstånd från staden är ett fritidsområde som idag begagnas av 100-tals personer dagligen.
Det är nog inte kommunledningen informerad om.

Annons:

Skall staden i framtiden växa kommer tillgången till ett nära område som detta vara en livsviktig sak som aldrig kan nyskapas någon annanstans. Många städer i Sverige skulle nog se med avund på Vimmerby som har tillgång till ett sådant område bara dom visste att det finns.  

I framtiden kommer vi att bli mer och mer i behov att ha fritidsområdet i anslutning till städerna då det inte behövs långa bilresor till dessa. I dag korsas området av stigar i massor som begagnas för promenader och träningsrundor.

*

Området är kuperat med små insprängda kärr och växter från tidigare hävdad betes- och ängsmark, därav den rika artrikedomen på växter. Vidare finns tillgång till parkeringsplats i anslutning till ishall och Vimarskolan, vidare finns spår belagt med spån runt hela området och med gratis belysning från både Östorpsvägen och gamla Djursdalavägen.

Där finns skidspår på cirka 3-4 kilometer vintertid som används flitigt så fort snön anlänt. Beträffande att skogen är gammal går det ju lätt att avverka mindre hyggen och även hög gallring kan ju tillämpas.

Dessutom är driftkostnaden i dag av området i kronor räknat bara en liten summa, knappast nämnbar.

*

Mitt förslag är att ni som bestämmer själva besöker och noga tittar på området om någon månad när naturen visar sin bästa sida och inte bara sitter vid skrivbordet och tittar på kartor och tänker att där bygger vi när ni i stället fördärvar vad folket i framtiden kommer att efterfråga mest,  vilket är att ha tillgång nära staden där det går att vistas dag som kvällstid samt helger familjevis med barnen som sker idag.

Nej, ni som bestämmer, tänk om! Skaffa mark norrut längs Krönvägen. Ni kommer inte att ångra ett sådant  beslut.

Bengt Lönn

Fråga

Håller du med?

Ja
Nej
Rösta Se resultat

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt