Annons:

V: Därför ska du fira första maj med oss

Vänsterpartiet, med Peter Fjällgård och Lars Johansson i spetsen, uppmärksammar förstås 1 maj. Foto: Simon Henriksson

V: Därför ska du fira första maj med oss

På måndag är det dags för 1 maj och det röda budskapet tar över landet. I Vimmerby arrangerar Vänsterpartiet och Socialdemokraterna separata 1 maj-tåg. Här motiverar Vänsterpartiet varför man ska fira 1 maj med just dem.

Annons:

Snart är det 2: a maj och vardag igen!

Som vanligt kan du få frågan vad du gjorde i helgen?

Som vanligt (?) kan du säga att du gjorde just ingenting speciellt.

Eller så kan du säga att du hängde på Vänsterpartiets förstamajfirande i Vimmerby och visade ditt stöd för kommunens anställda som kämpar i förskolorna, på våra äldreboenden, vid hemtjänsten, i skolorna och på många andra ställen.

*

Du kan säga att du visade ditt stöd för saker som att pensionärer inte ska betala mer i skatt än andra eller ett skattesystem som ska vara till för alla, inte riggat för de som tjänar mest.

Du kan säga att du stod upp för barnomsorg på obekväma arbetstider för de som behöver det, att barnskötare förtjänar samma anställningsvillkor som alla andra eller att kvinnojouren i Hultsfred/Vimmerby förtjänar ett större stöd för sitt viktiga arbete.

Du kan berätta om underhållningen av Kalle Sellbrink, hur gott kaffet och korven var och hur glada barnen var över fiskdammen.

Vill du visa ditt stöd för allt det och många andra saker är du välkommen till vår samling vid Sibyllakiosken. Därifrån blir det tåg till Källängsparken. Den som inte vill eller kan gå hela vägen är varmt välkommen att ansluta i Källängsparken. 

Där blir det tal, underhållning, kaffe & korv samt fiskdamm för de yngsta.

*

Vänsterpartiet i Vimmerby väljer att fira första maj på egen hand i år igen.

Den som vill kan därför hinna med TVÅ förstamajfiranden och ansluta sig till (S) när det blir deras tur senare under dagen. Förra året gästades vårt firande av flera socialdemokrater och de – och fler ändå – är alla varmt välkomna i år också.

Eller så kan du fortsätta berätta om hur du där hemmavid plockade fram grillen lagom till eftermiddagen …

Varmt välkomna!

Vänsterpartiet i Vimmerby

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt