Annons:

  • VOK: Här är vårt förslag för en ny förskola i Vimmerby

    Här, mitt emot VOK-parkeringen, vill orienteringsklubben att förskolan placeras. Karta: VOK

  • VOK: Här är vårt förslag för en ny förskola i Vimmerby

    Så här vill kommunen att området med den nya förskolan ser ut. Karta: Vimmerby kommun

  • VOK: Här är vårt förslag för en ny förskola i Vimmerby

    Så här vill kommunen att området med den nya förskolan ser ut. Karta: Vimmerby kommun

VOK: Här är vårt förslag för en ny förskola i Vimmerby

Vimmerby Kommun har haft ett möte med Vimmerby Orienteringsklubb med undertecknade kontaktpersoner, när det gäller placeringen av en ny förskola i VOK-skogen. Vi fick vid mötet se en skiss på, hur kommunen tänker placera en ny förskola mellan de nuvarande förskolorna Skogsbacken och Lunden.

Annons:

Skissen visar också, att kommunen tänker anlägga en trafikerad väg med gång-och cykelbana norr om de befintliga förskolorna och den tilltänkta. Det skulle betyda, att det befintliga motionsspåret kommer att korsa vägen på två ställen. Ingen bra lösning.

Vi protesterade mot förslaget och gav besked om, att klubben kommer att överklaga ett eventuellt beslut om ytterligare en förskola i rekreationsområdet. Klubben tänker också starta en namninsamling mot en eventuell byggnation i området.

En utmärkt plats för ny förskola

Vid detta möte kom också vi representanter med ett konstruktivt förslag, om att istället lägga en ny förskola sydväst om VOK-skogen, ungefär mitt emot parkeringen. Där finns bra mark att bygga på. Har tidigare varit åkermark och det går lätt att anlägga en väg in från Astrid Lindgrens gata.

En sådan plats skulle bli utmärkt för en ny förskola. Det blir nära till skogen och naturen samt grillplatsen vid VOK-stugan. Det har ju i debatten förekommit ett antal alternativa förslag på placering, men detta skulle kunna vara ett tänkbart ställe.

Skulle ändå ge inkomster

Skonsamt skogsbruk ger också ett bra netto.

Vimmerby OK har också en så kallad skogsgrupp bestående av tre personer undertecknade Jerker Gustavsson, Lasse Petterson samt Rolf Andersson. I mars månad 2016, gick vi tillsammans med en representant från Skogssällskapet igenom hela skogen och föreslog skonsamma åtgärder i de olika områdena för att sköta skogen utan att kalhuggning behöver göras.

Ett sådant skonsamt skogsbruk ger inte ett lika stort netto som kalhuggning skulle ge, men det skulle ändå ge inkomster till kommunen. Det skulle medföra att ett relativt stort rekreationsområde kan utnyttjas av stadens skolor, invånare och föreningar och skulle bli ännu finare att träna och vistas i.

Ytterligare intrång

Vi representanter är också kallade till ett möte nu på torsdag, angående placeringen av de moduler, som ska ställas upp vid förskolan Lunden. Vi har inte sett förslaget, hur de ska placeras där, men det kommer att bli ytterligare intrång i de nuvarande motionsspåren.

Vi i Vimmerby OK har inget emot att Vimmerby expanderar, men vi uppmanar politikerna i Vimmerby kommun att tänka på vilket fint tätortsnära skogsområde som skulle förstöras, om en ny förskola och vägar byggs i VOK-skogen.

Våra ledare, väldigt många medlemmar i klubben och vår ordförande Bertil Axelsson står också bakom denna insändare

Lasse Pettersson, Jerker Gustavsson, Per Erlandsson, Robert Hjelm

Vimmerby OK

Fråga

Vilket förslag tycker du bäst om?

Kommunens
Vimmerby OK:s
Tycker att båda är dåliga
Vet ej
Rösta Se resultat

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt