Annons:

DEBATT: Låt VOK-skogen vara, politiker

Politiker i Vimmerby har fått ändra sig förr. När nya vägen från Linköping drogs i slutet av 1960-talet beslöt Vimmerby kommun att stenvalvsbron vid Åkebo-rondellen skulle rivas av Vägverket då kommunen inte ville bekosta något underhåll av bron i framtiden.

Annons:

Men en viss Karl Malmberg tog strid för brons bevarande, många äldre Vimmerbybor vet vem Karl Malmberg var, och han började skriva flera insändare i tidningarna samt påverkade politikerna för att ändra beslutet.

I dag är det ett av Vimmerbys mest fotograferade objekt och dessa foton är spridda över hela Europa. Så blir nog med VOK-skogen också om den lämnas orörd då det kan bli som ett Holmenkollen i Oslo, ett fritidsområde på gångavstånd inom staden.

Beror nog på saknad kunskap

Vidare påstår ju Tomas Peterson att skogen måste huggas ned på grund av att den är för gammal, men detta uttalande beror nog på saknad kunskap om detta.

Avverkning kan ske genom blädning där man hugger bort dom stora träden och återkommer var 20 år för nyavverkning på samma sätt. Att avverka på detta sätt skedde inom de flesta skogsmarkerna fram till 1940-talet då slutavverkning med kalhygge som följd började användas.

Jag med många Vimmerbybor vill ha VOK-skogen kvar och vädjar till de bestämmande att ändra sitt beslut samt bygga på annat ställe.

Bengt Lönn

Fråga

Håller du med?

Ja
Nej
Rösta Se resultat

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt