Annons:

Har kommunen inte råd att hissa flaggan på Nationaldagen?

Vello Vallet tycker att kommunen borde ha råd med att hissa flaggan på nationaldagen. Foto: Pixabay

Har kommunen inte råd att hissa flaggan på Nationaldagen?

Hade inte möjlighet att delta i firandet av Nationaldagen i Källängsparken. Delade samhörigheten med oss alla på Nationaldagen framför TV:n med firandet från Skansen.

Annons:

Under dagen passerade jag Kulturskolan och flaggstången var naken. Om flaggstången var trasig och inte i brukbart skick denna dag är det verkligen klandervärt.  Vet inte om fler kommunala flaggstänger var nakna?

En naken kommunal flaggstång är en för mycket på Nationaldagen. Passerade Källängparken på eftermiddagen utmed trottoaren fanns två flaggstänger. På en flaggstång hängde en flagga på en tredjedels höjd med mycket slak lina. Flaggan blåste ut från stången cirka en halv meter, Den andra flaggstången var naken.

Tycker att en Nationalsymbol som ”Vår Svenska flagga” borde vissas större aktning. Att vår kommuns budget är ansträngd har vi nog alla fått höra och märkt. Men nog borde det finnas medel för ob-tillägg så att flaggning kan ske på en flaggdag och farmför allt på Nationaldagen.

Översteg kostnaden

I samband med ”Näs affären” lär det betalas arvode till ”mäklare” som översteg med 100 procent den beräknade kostnaden. I uppgörelsen ingick även två grönområden som ”gåva” till Saltkråkan. Om uppgörelsen gjorts i ett privat företag hade de ansvariga med all sannolikhet inte varit kvar i tjänst. Är det inom kommunens kompetensområde att kommunal egendom skänks till privat verksamhet? 

Kontentan av gåvan kan tolkas att företag som vill etablera sig här endast behöver betala anslutningsavgift för tomten?

Kostnader med få nollor tycks man klara av att hålla. De kostnader som skenar okontrollerat  till ett flertal nollor godkänns i efterhand. Tror att detta fenomen bidragit till kommunens usla ekonomi och höga skatteuttag.

Detta hade jag inte skrivit om det hängt en flagga på Kulturskolans flaggstång. 

Vello Vellet

Fråga

Håller du med?

Ja
Nej
Rösta Se resultat

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt