Annons:

Nestor (S): När ska Sverigedemokraterna ta sitt ansvar?

Socialdemokraten Daniel Nestor är besviken på Sverigedemokraterna. Foto: Privat

Nestor (S): När ska Sverigedemokraterna ta sitt ansvar?

Inte ens i opposition lyckas Sverigedemokraterna ta sitt ansvar. Inför valet 2018 har majoriteten bestående av Socialdemokraterna och Moderaterna i Vimmerby valt att tillsätta en beredning för att se över den politiska organisationen i Vimmerby kommun.

Annons:

Målen med beredningen är följande: att demokratin ska utvecklas och stärkas, att vi finner en organisation som fungerar att leda och styra kommunen samt ta ansvar för ekonomin och att det ska fungera för partierna oavsett om man tillhör majoritet eller opposition.

Här bjuder man in till att hålla en öppen och transparent diskussion kring hur vi vill att den politiska organisationen ska se ut kommande mandatperiod. Samtliga partier oavsett storlek är inbjudna för att kunna dela med sig av sin åsikt och få insyn i arbetet.

Nu har Sverigedemokraterna valt att bojkotta beredningen då man anser att det spelar ingen roll vad de tycker eftersom de inte sitter i majoritet. Jag förstår inte hur ett parti kan göra på det här sättet?

Man frånsäger sig allt ansvar samtidigt som man tidigare under mandatperioden härjat om att man inte fått vara delaktiga och inte haft någon insyn i det politiska arbetet. Vad jag vet så är det första gången någonsin Sverigedemokraterna i Vimmerby är inbjudna till att delta i en beredning och man väljer alltså att bojkotta redan innan man ens kommit igång?

Hade man haft något förtroende?

Jag blir så fruktansvärt trött på att man som parti bara kan nonchalera på det här sättet. Tänk er om Centerpartiet, Vänsterpartiet eller Socialdemokraterna eller vilket annat parti som helst hade agerat på det här sättet? Hur hade man reagerat då? Hade man haft något förtroende för dessa partier i så fall?

Som folkvalda politiker har vi faktiskt ett ansvar gentemot våra medborgare. Därför måste vi kunna ställa samma krav på Sverigedemokraterna som vi gör på övriga partier. Men när Sverigedemokraterna inte ens i opposition kan ta sitt ansvar hur vet vi då att man skulle klara av att göra det i en majoritet?

Daniel Nestor

Ordförande Socialdemokraterna Vimmerby

Fråga

Håller du med?

Ja
Nej
Rösta Se resultat

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt