Annons:

DEBATT: 5 000 kronor till den som ger upplysningar om skadegörelsen

Att ringa Polisen är rena parodin, anser debattören Vello Vallet. Foto: Jakob Karlsson

DEBATT: 5 000 kronor till den som ger upplysningar om skadegörelsen

5 000 kronor utlovas till den som kan ge upplysningar om vilka som ligger bakom förstörelsen i Källängsparken och ett flertal andra ställen samt de som lägger ut gummi på asfalten.

Annons:

De som utfört vandalisering och skador på allmän egendom samt utfört ”gummiinstallationer” på våra gator och vägar. De måste få stå för de konsekvenser och kostnader som förorsakas samhället.

I kostnaderna skall även räknas in den administrationstid som åtgår för återställandet av de skador som förorsakats oss skattebetalare. För omyndiga barn ska föräldrarna stå för kostnaderna att åtgärda skadorna.

Föräldrar har ett mycket stort ansvar för kommande generationer. Samhället tycks utvecklats negativt på ett sätt. Det tycks saknas tid för information om vett, etikett och vårt samhällsansvar gentemot varandra. Till stor del kan även denna vandalisering vara en följd av att det saknas stationerade poliser.

Om polisen påstår att den nuvarande uppbyggnaden av verksamheten är tillräcklig upplever jag att då talar man mot bättre vetande. Har ringt 11414 en gång i ett ärende, det var rena parodin som skull kunna platsa i en lokalrevy.

Vi alla har ett stort ansvar till att förmå oss att skapa möjligheter för ungdomar till verksamhet som utförs utan boll och klubba. Detta ansvar borde gå före kommunens gåvor till redan bemedlade.

Min förhoppning är att vi alla skall hjälpas åt till en god harmoni med vår uppväxande generation.

Vello Vellet 

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt