Annons:

VH:s ordförande:

Marcus Samuelsson, ordförande i Vimmerby Hockey.

VH:s ordförande: "Man blir bedrövad och otroligt besviken"

Vimmerby Hockeys ordförande Marcus Samuelsson skriver ett debattinlägg om de senaste turerna kring föreningslivet i Vimmerby Kommun. "Det Vimmerby Kommun behöver är politiker som förstår föreningarnas betydelse", skriver han bland annat.

Annons:

Man blir bedrövad och otroligt besviken över att vissa politiker inte har större kunskap och förståelse för föreningslivet i kommunen. Att försvåra för föreningar att bedriva och utveckla verksamheten kan väl knappast skapa förutsättningar för en attraktiv kommun? Att kommunen dessutom nästintill helt försummat att investera i och underhålla de flesta idrottsanläggningar är ju känt, men det är det vi nu också får ”betala”. Man kan ju inte enbart hänvisa till senaste årens spariver utan det har saknats, och gör fortfarande, en långsiktig plan. Behovet kring nya och uppdaterade anläggningar är ju inte något nytt utan har funnits under många år.

Att det från vissa politiker nu också kommer förslag på att t ex Vimmerby IBK ska spela matcher i Södra Vi och att Vimmerby Hockey ska bussas till träningar på andra orter sänder signaler som väcker fler frågor än svar om politikens inställning till föreningarnas framtida verksamhet. Träningstider är det brist på inte bara i Vimmerby utan på de flesta håll. Gällande Ishallen så var det is-premiär 7 augusti och inte i juli. Ishallen nyttjas inte enbart av representationslaget utan även av våra juniorer och ungdomar. Nämnas bör att hockeylägret vecka 33 lockade ca 60 ungdomar som fick utbildas och utvecklas både som individer och i grupp.

Det Vimmerby Kommun behöver är politiker som förstår föreningarnas betydelse och att de måste hjälpa till att skapa förutsättningar för att föreningarna ska kunna utvecklas vidare. Att förstå att en ideell förening måste ha stöttning och support inte enbart från föräldrar, företag och medlemmar utan även från kommunen. Att förstå att investeringar i moderna idrottsanläggningar kommer stärka kommunens attraktivitet och möjliggöra för inflyttning och befolkningstillväxt.

Om kommunen vill ha föreningar som fortsatt tar hand om våra barn och ungdomar så måste det investeras i anläggningar som möjliggör detta. Det kommer också skapa möjligheter för andra arrangemang som nu ej är möjliga. Drift- och underhållskostnaden för moderna anläggningar är klart mycket lägre och därmed är det inte säkert att totala kostnaden för kommunen behöver bli högre.

Låt oss nu gemensamt satsa på och möjliggöra för flera att få utöva sport- och fritidsaktiviteter.

Marcus Samuelsson

Ordf. Vimmerby Hockey

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt