Annons:

Fortsatt arbete för att stärka kommunens attraktionskraft

Ingela Nilsson Nachtweij vill se en samverkan för att utreda möjligheterna till en ny multiarena i Vimmerby. Foto: Jakob Karlsson

Fortsatt arbete för att stärka kommunens attraktionskraft

Min slutsats efter SLUSENS andra strategiska möte är: Vimmerby har så stora möjligheter och för att ta vara på dem på bästa sätt, så krävs det att fler blir delaktiga i vår kommuns utveckling.

Annons:

 

För att arbetet med att stärka kommunens atttraktionskraft inte ska bli en hyllvärmare och ett dammigt dokument i en hylla så krävs det en kraftsamling av kommunen i samverkan med näringsliv och föreningsliv för att exempelvis göra en förstudie och bygga något konkret som vi kan komma överens om.

För att bygga det som behövs i kommunen kommer det att krävas en stor gemensam och fokuserad insats med externa och kommunala medel och mångas engagemang. 

 

Föreningslivet tror jag behöver bygga en tydlig samverkan och kanske till och med skapa en föreningsallians där även kulturen får en roll för att skapa det vi kommer överens om tillsammans utifrån de behov som vi identifierar tillsammans. En förutsättning är också att alla politiska partier ska kunna ställa sig bakom en gemensam målbild.

En konkret satsning

Vi behöver samlas kring en konkret satsning för att stärka attraktionskraften och skapa det Vimmerby som finns möjligheter till om vi möts och resonerar kring vad Vimmerby behöver mest av allt. Finansieringen är en utmaning eftersom det finns stora behov av både förskola och fler platser i äldreboende samt en ny infart till Krönsmon mm.

Men tillsammans kan vi söka medel för att finansiera en förstudie för att helt enkelt resonera om vad vi tillsammans kan skapa för konkret framtidsbygge, exempelvis en modern byggnation för kultur- och idrottslivets utveckling i vår kommun.

Kan skapas med samverkan

Vi bör snarast samla intresserade för att göra en plan för möjligheterna med en förstudie och hur den skulle kunna finansieras och genomföras. Vem, vad, hur och när är frågorna som behöver få ett svar för att vi ska få samma målbild och samla våra resurser mot ett gemensamt mål. 

Det är vad Vimmerby behöver göra i SLUSENS anda, med tillit och förtroende mellan alla inblandade. Tillsammans ökar vi attraktionskraften med fokus på en hållbar och realistisk målbild. Första steget kan skapas med samverkan och externa medel. Därför vill jag att SLUS ska se detta som ett förslag på ett första pilotprojekt och att det kan diskuteras på nästa styrgruppsmöte. 

Läs gärna förslaget till Social Lokal Utvecklingsstrategi (SLUS) genom att klicka här.

Ingela Nilsson Nachtweij (C)

Fråga

Håller du med?

Ja
Nej
Rösta Se resultat

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt