Annons:

C: Krav på bekräftelse i samband med telefonförsäljning

Erik Ciardi från Kalmar skrev en motion till Centerpartiets distriktsstämma i våras. Den bifölls där och riksstämman i Malmö gjorde detsamma.

Annons:

Vad handlade motionen om? Jo, det är faktiskt en motion som verkligen kan göra människor tryggare när de utsätts för aggressiva telefonförsäljare.

Erik Ciardi vill att köparen ska få en skriftlig bekräftelse på telefonköpet för att undvika att människor ingår avtal som de inte vill ha. Det är lätt hänt att man blir övertalad eller missuppfattar en telefonförsäljare. I synnerhet äldre människor som är vana att svara artigt i telefon och inte abrupt vill avbryta ett samtal kan drabbas av detta.

Med ett tilläggs-yrkade om att det ska räcka med en digital bekräftelse via Bank ID som alternativ till en skriftlig bekräftelse bifölls det av stämman.

Yrkade bifall

Nu har partiet ett uppdrag att verka för att detta blir en del av Sveriges lagstiftning. Eftersom jag kandiderar till riksdagen så hoppas jag att detta kan bli ett av de lagförslag som jag får vara med att besluta om i den lagstiftande församlingen Sveriges Riksdag. 

Jag yrkade bifall till båda förslagen i talarstolen och är mycket tacksam för att stämman lyssnade på motionären. 

Tillsammans gör vi Sverige tryggare.

Ingela Nilsson Nachtweij (C)

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt