Annons:

Brunegård: Rädda Blåsekulleparken!

Låt oss erkänna det utan omsvep – Vimmerby är en småstad, med allt vad det innebär. Mest fördelar: Närhet till det mesta, trygghet i att känna igen dem man möter. Ingenstans i staden är det särskilt långt att ta sig till vare sig centrum, strövskog eller badsjö. Mitt i villaområden och annan bebyggelse finns gott om grönytor, som välgörande rekreationsmiljöer.

Annons:

När det tidigare i år började läcka ut information om att kommunens S+M-majoritet planerade en så kallad förtätning av staden var det många som ställde sig undrande. Är verkligen Vimmerby en så expansiv storstad att det inte finns någon annanstans att bygga, utan man skulle behöva plugga igen de gröna ytorna?

Nog finns det väl bättre lösningar? Visserligen lär Vimmerbyborna ha sverigerekord i att ta bilen även korta sträckor, men inte ska det behöva vara skäl att offra grönområdena i innerstaden i stället för att expandera i utkanterna av staden?

Frågan är om det vore lämpligt

När så förslaget om att bebygga Blåsekulleparken blev känt var det många, däribland jag själv, som reagerade kraftigt. Vi hade förväntat oss en finkänsligt insmugen byggnation i något hörn av parken, inte en okänslig exploatering av hela området.

Frågan är om det ens vore lämpligt att bygga i den kraftiga sluttningen, med tanke på hur omfattande markbearbetning som skulle vara nödvändig. På tomten mitt emot var det nödvändigt att spränga rätt mycket berg. Sannolikt skiljer sig inte markförhållandena nämnvärt. 

Sorgligt att besked inte står sig

Bara för något år sedan var beskedet att Blåsekulleparken inte skulle bebyggas. Det har de boende i närområdet tagit fasta på. Det är sorgligt att besked inte står sig längre tid än så. Vore det inte dessutom att såga av den gren man sitter på, om Vimmerbys vackraste utsiktspunkt byggdes igen?

Därför vill jag uppmana den styrande S+M-majoriteten till besinning. Var rädd om Vimmerbys småstadskaraktär, med sina många gröna, sköna rum, och rädda Blåsekulleparken!

Gudrun Brunegård

Kristdemokrat

Fråga

Håller du med?

Ja
Nej
Rösta Se resultat

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt