Annons:

Allas Vimmerby kommun – Arena för stärkt lokal attraktionskraft

Kommunfullmäktige har nu antagit Vimmerby kommuns Sociala lokala utvecklingsstrategi, med sikte på en hållbar framtid och stärkt lokal attraktionskraft för oss som bor och/eller verkar i Vimmerby kommun. Vi har varit delaktiga i arbetet med att jobba fram denna strategi.

Annons:

Utgångspunkten har varit att bidra till en dynamisk och attraktiv kommun som genererar stolthet, där kreativiteten flödar och där gränsöverskridande möten leder till intressanta utvecklingsprocesser. Det är vår gemensamma övertygelse att ökad tillit människor emellan höjer livskvalitén för kommunens invånare och förbättrar förutsättningarna för näringsliv, föreningsliv och offentlig verksamhet, vilket i sin tur leder till tillväxt.

Med den sociala lokala utvecklingsstrategin som grund anges färdriktningen hur vi gemensamt ska öka tilliten och ta tillvara på medborgarnas sociala engagemang.

 *

Vi tror på att tillsammans möta utmaningar, samhällsförändringar och att tillsammans utveckla våra möjligheter. I arbetet med att forma den sociala lokala utvecklingsstrategin har vi träffats regelbundet och med stöd från både politiker och tjänstemän från kommunen har vi successivt byggt upp en tillit för varandra och vårt gemensamma uppdrag.

Var och en av oss som har deltagit är stolta och engagerade medborgare i Vimmerby Kommun. Vi precis som alla andra i kommunen vill vår hemkommuns bästa i alla lägen. Vi representerar dessutom olika delar av kommunen företag/näringsliv, civilsamhälle/föreningsliv, politiker/tjänstemän, landsbygd/tätort etc.

Utifrån våra olika perspektiv med våra olika kunskaper och erfarenheter har det varit både utvecklande och roligt att mötas i diskussioner där vi alla har haft vår kommuns bästa framför ögonen. Samtidigt har vi upplevt det som ett hedersuppdrag som vi försökt ta hand om med stor respekt och ödmjukhet.

 *

Vi tror på medborgardialog som metod för att tillsammans skapa ”Allas Vimmerby kommun”. Nu är färdriktningen utstakad och nu behövs mötesplatser för gränsöverskridande möten. En mötesplats är precis som det låter; en plats för möten, mellan människor, mellan föreningar och mellan kommunala, privata och ideella aktörer.

En mötesplats har också det huvudsakliga syftet att stärka civilsamhället, öka folkhälsan, skapa en bredare arbetsmarknad, ökat kulturutbyte och utveckla samverkan mellan medborgare i Vimmerby kommun. Arbetssättet har fungerat för oss och vi har tillsammans både skrattat, funderat, lyssnat, tagit omtag men framför allt har vi lärt oss saker av varandra och våra olika perspektiv som vi aldrig hade kunnat förstå om vi inte hade träffats.

Sist men inte minst så har vi firat och är stolta över att den Sociala lokala utvecklingsstrategin nu är antagen. Men det är nu det riktiga arbetet börjar, när ord ska bli handling. 

”Vill du gå fort: gå ensam. Vill du gå långt: gå tillsammans”

Tomas Peterson, Vimmerby kommun, politiker, majoriteten M
Helen Nilsson, Vimmerby kommun, politiker, majoriteten S
Ingela Nilsson Nachtweij, Vimmerby kommun, politiker, opposition C
Charlotte G Alidzanovic, Regionförb., områdesans. befolkning o välfärd
Carolina Leijonram, Vimmerby kommun, kommunchef
Carina Östh, Vimmerby kommun, näringslivsutvecklare
Patrik Engqvist, Vimmerby kommun, projektmedarbetare
Marcus Alsér, Mindbite AB, VD/Företagarna, lokal ordf.
Therese Nilsson van Ewijk, AB Åbro Bryggeri, personalchef
Stefan Bragsjö, Vimmerby IF, vice ordf.
Ulrica Wall, Tuna Intresseförening, ledamot
Jocke Johansson, Astrid Lindgrens Värld, VD
Jan Edvardsson, Hammargrens Ur & Optik
Daniel Nestor, Nestormedia, fotograf
Piroska Kallay, Vimmerby Turistbyrå, turistbyråansvarig
Ingmar Eklund, Södra Vi Hembygdsförening, ledamot

Fråga

Vad tycker du om SLUS-projektet?

Jättebra
Helt okej
Dåligt
Vet inte vad det är
Rösta Se resultat

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt