Annons:

DEBATT:

Anneli Jakobsson (SD) har skrivit ett debattinlägg om tiggeriet.

DEBATT: "Till er som vill skänka pengar – tänk er för en extra gång"

Sverigedemokraten Anneli Jakobsson har skrivit ett debattinlägg om tiggeri. Läs det här nedan.

Annons:

Nu har organiserat tiggeriet avslöjats i Hultsfreds kommun. Det är fruktansvärt att sånt här förekommer och att lura fattiga EU-migranter hit till Sverige med löfte om ett bättre liv. Väl här är de tvingade att ge hela eller nästan hela av deras försörjning till de kriminella ligorna. SD har påpekat detta i riksdagen i flera år men talat för döva öron.

I Vimmerby kommun har vi lokala ordningsföreskrifter som förbjuder insamling av pengar i bössor och liknande utan tillstånd, undantag är gatumusikanter och hjälporganisationer som röda korset och liknande som inget tillstånd behöver. Vi har varit i kontakt med polismyndigheten och ingen av EU-migranterna har något sådant.

I kommunfullmäktige har vi diskuterat tiggeriet i ett antal inlämnade motioner men inte fått något gehör. Svaret vi fått är att organiserat tiggeri troligtvis inte förekommer i Vimmerby och att det det inte går att förbjuda fattigdom.
Det sistnämnda kan jag hålla med om. Det går inte att förbjuda fattigdom men det går att förbjuda tiggeriet enligt de lokala ordningsföreskrifter vi redan har.

Till er som ändå vill skänka en slant vill vi ge ett litet råd. När en EU-migrant sitter där med sin utsträckta mugg och säger "hej, hej", tänk efter en extra gång och ställ dig följande frågor. Vem är det jag skänker pengar till? Är det till personen som sitter och tigger eller är det till någon överordnad? Om du inte är säker, lägg ner plånboken utan att ge något. Då har du gjort dig själv en tjänst genom att inte bidra till det eventuella organiserade tiggeriet som kan finnas i Vimmerby.

Anneli Jakobsson

SD Vimmerby

Fråga

Håller du med henne?

Ja
Nej
Bryr mig inte
Rösta Se resultat

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt