Annons:

  • S första vallöfte: Inga skolnedläggningar nästa mandatperiod

    Socialdemokraterna i Vimmerby lovar att inte lägga ned några skolor under nästa mandatperiod. Foto: Socialdemokraterna

  • S första vallöfte: Inga skolnedläggningar nästa mandatperiod

    Socialdemokraterna i Vimmerby lovar att inte lägga ned några skolor under nästa mandatperiod. Foto: Socialdemokraterna

S första vallöfte: Inga skolnedläggningar nästa mandatperiod

Socialdemokraterna kommer inte föreslå några skolnedläggningar under nästa mandatperioden. Det skriver partiets ledande företrädare i ett debattinlägg i dag.

Annons:

Vi Socialdemokrater ger idag beskedet att vi inte kommer att lyfta frågan om skolnedläggningar nästa mandatperiod. 

Vi har i kommunen genomfört en folkomröstning som visade att medborgarna i Vimmerby kommun inte ville förändra kommunens skolstruktur. Vi har lyft frågan och vi har diskuterat den, vi har lyssnat och lyssnar. Socialdemokraterna har därför beslutat att inte lyfta frågan om nedläggning av några skolor under nästa mandatperiod. 

Ska fortsätta göra satsningar

Vi är glada och tacksamma att den socialdemokratiskt ledda regeringen satsar på Vimmerby och landsbygden. Vi kommer därför att trycka på i frågan om medborgardialog i hela kommunen. Det är viktigt att vi har dialog med medborgarna så att många känner en delaktighet i utvecklingsfrågorna som driver vår kommun framåt. En viktig fråga förutom våra skolor är våra mötesplatser, mötesplatser där föreningar och företag möter invånare och politiker. 

Mycket är på gång i vår kommun, vi satsar och ska fortsätta göra satsningar i hela vår kommun. Vi vill se till att det finns bra förutsättningar för alla medborgare i vår kommun oavsett var man bor och verkar. Att inte behöva flytta från orten där man har sitt nätverk är en viktig fråga för oss socialdemokrater. 

Inte möjligt att sänka skatten

För att klara utveckling och utbildning i vår kommun kommer det att bli viktigt hur vi fördelar våra resurser. Detta gör att vi som socialdemokrater inte tror att det är möjligt att sänka skatten under de kommande åren.

Vi har under våra år i majoritet sanerat kommunens ekonomi och gått från minusresultat till plusresultat. Vi kommer därför inte att ta några beslut som riskerar vår ekonomi då det slår hårt mot våra barn och äldre, de är starkt beroende av en stabil kommun med väl fungerande offentliga tjänster! 

Helen Nilsson (S), kommunalråd

Lis Astrid Andersson (S), ordförande barn och utbildningsnämnden

Peter Högberg (S), landstingsstyrelsen

Daniel Nestor, ordförande Socialdemokraterna Vimmerby 

Fråga

Håller du med?

Ja
Nej
Rösta Se resultat

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt