Annons:

Nilsson: "Välfärden är inte som resten av vår marknad"

Ingela Nilsson Nachtweij (C) har reagerat på mina tankar om skatter, gemensam välfärd och vinster. Naturligtvis är det så att alla inte tycker lika och det har jag all respekt för, vill dock förtydliga lite med anledning av hennes svar.

Annons:

Ingela skriver att jag vill begränsa kreativiteten inom välfärden, Nej Ingela det säger jag inte, det jag säger är att vi behöver ett långsiktigt hållbart regelverk som säkrar upp att skattebetalarnas pengar går till det de är avsedda för, till vår gemensamma välfärd.

Ingela, såväl som jag lägger stor tyngd vi kvalitet i välfärden, där är vi eniga! Valfrihet är bra, skriver Ingela, så länge den inte går ut över andra.

Ansvaret måste ligga på offentlig nivå

Det är nu vi kommer till just det jag skriver om i min insändare, jag föreslår ett regelverk så att det inte går ut över andra! Det regelverk jag pratar om i texten kombinerar ett politiskt ansvarstagande och brukarnas valfrihet. Här menar jag att det inte får vara vinstjakten i sig som ska ligga till grund för mångfald inom välfärden.

Vi ser elever, föräldrar, brukare och personals önskan om att välja och välja bort. Men vi ser också att huvudansvaret för kontroll, etablering, styrning och innehåll måste ligga på offentlig nivå. Ansvaret och ansvarsutkrävandet ligger på en demokratisk nivå.

 Inte som resten av vår marknad

Jag tycker fortsatt att välfärden inte är som resten av vår marknad. Den som är skolelev, gammal och skör eller sjuk har det inte så lätt att vara kund på marknaden. Välfärd saka enligt mig ges efter behov, den är skattefinansierad och den ska regleras av det offentliga och vara under demokratisk kontroll och insyn.

Men som sagt, jag har full respekt för att vi inte är helt eniga i frågan!

Helen Nilsson (S)

Kommunalråd

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt