Annons:

V: De borgerliga partierna måste sätta ned foten

Peter Fjällgård är en av de vänsterpartister som undertecknat debattinlägget. Foto: Jakob Karlsson

V: De borgerliga partierna måste sätta ned foten

Vi anser att det är dags att de borgliga partierna funderar på den inslagna vägen med markanvisningsavtal. Antingen bestämmer man sig för att vi ska kunna anvisa mark som vi gjort tidigare, eller så bestämmer man sig för att allt ska konkurrensutsättas.
Det ska vara lika för alla!

Annons:

Att som C och M ha en regel för ett företag, med transaktioner och subventioner. För att sedan arbeta på ett helt annat sätt med ett annat företag - från kommunen - som genererar arbetstillfällen på en mindre ort, är Vänsterpartiet helt främmande inför

Vänsterpartiet vill ha byggföretag från orten som aktörer. Vi vill ha expansion och tillväxt i hela kommunen inte motverka den. Man bör ha samma spelregler för företag inom som utom kommunen.

Nu är det inte så, utan ett i kommunen verkande företag kan konkurrensutsättas i anvisning av mark av C och M! Detta går emot andan i SLUS och Allas Vimmerby där det heter att all företagsamhet ska ske på lika villkor.

Man kan fundera över varför man har den inställningen till kommunens företag, men inte till andra?

Garanterar arbetstillfällen

Arbetaren på fabriken i Gullringen och de som väntar på boende skall veta att Vänsterpartiet ser värdet i att anvisa ett område så att lokala företag kan presentera en plan och skiss anpassad dit.

Samverkan och dialog kan också då ske under längre tid för att kunna mötas kring utformning och miljö! Byggstart för boende till de familjer som nu står i kö kan ske snabbare.

Det garanterar arbetstillfällen i kommunen, något vi vill uppmuntra, inte motverka.

Framför allt skall inte lokala företag särbehandlas negativt!

Vi vill verka för arbetstillfällen i Gullringen och boende i Vimmerby.

Peter Fjällgård

Sandra Sjöblom

Peter Lindeteg

Vänsterpartiet Vimmerby

Fråga

Håller du med?

Ja
Nej
Rösta Se resultat

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt