Annons:

LÄRARE:

En lärare på Vimarskolan uppmanar föräldrarna att sätta press på Kommunstyrelsen. Foto: Jakob Karlsson

LÄRARE: "SNÄLLA FÖRÄLDRAR, GÖR NÅGOT"

En lärare på Vimarskolan uppmanar föräldrarna att agera för att sätta press på politikerna. I ett debattinlägg skriver läraren bland annat så här: "Snälla föräldrar gör något, vi slåss med näbbar och klor för era barn." Hela debattinlägget kan du läsa nedan.

Annons:

Den nya budgetens konsekvenser på Vimarskolan: 

1. Alla assistenter försvinner. Endast de elever som har fysiska funktionsnedsättningar får behålla sitt stöd. Inga elever med neurologiska funktionsnedsättning, ex ADHD kommer att få stöd. 

2. Ökat elevantal. De elever som går i åk 3 nu (blivande åk 4) slås ihop till 2 grupper. Det betyder 26 elever i varje grupp…och inga assistenter. 

3. Ökat elevantal. De elever som går i åk 5 nu (blivande åk 6) slås ihop till 2 klasser. Det betyder 27 elever i varje klass. 

4. 5,5 högstadielärartjänster försvinner. Varje lärare får fler ämnen, engagemanget i varje elev minskar. Inställda lektioner. Lärarlösa lektioner. Sjukskrivningar bland lärare på grund av hög arbetsbelastning. 

5. Ingen SvA (Svenska som Andraspråk). De elever som läser svenska som andraspråk får försöka sitta med på vanliga svenskalektioner. 

6. Ingen modersmålhandledare. De elever som nyss kommit till Sverige och inte kan svenska får ingen hjälp med översättning. 

*

Resultat: kunskaperna lär minska då pedagogen inte har lika mycket tid till varje elev. Tryggheten försämras då elever med problem med sin impulskontroll inte får stöd av assistenter. Incidenter på rasterna lär öka.

Elever med annat modersmål kommer inte klara målen. Elever med någon slags svårighet i olika ämnen, ex läsning kommer inte att få det stöd de behöver, vilket gör att de inte kommer nå målen. 

Snälla föräldrar gör något, vi slåss med näbbar och klor för era barn men KS lyssnar inte. Snälla hjälp oss att hjälpa era barn. 

En förtvivlad pedagog på Vimarskolan

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt