Annons:

SSU: Vi måste få bort oseriösa aktörer från skolan

Daniel Nestor. Foto: SSU Kalmar

SSU: Vi måste få bort oseriösa aktörer från skolan

Det som bygger och lägger hela grunden för vårt svenska samhälle är våra gemensamma tillgångar genom skattepengar.

Annons:

En gemensam överenskommelse om att vi tillsammans finansierar vår välfärd, en överenskommelse om att våra skattepengar ska användas till att förbättra skolresultaten och ge våra ungdomar en bra och jämlik start i livet – inte till stora vinstuttag. Därför hör inte vinstjakten hemma i den svenska skolan!

Den sjunde juni ska Sveriges riksdag rösta om Socialdemokraternas förslag om att sätta stopp för vinstjakten som pågår i svensk skola, vi vill se en vinstbegränsning. Likt majoriteten av Sveriges befolkning tycker vi att skattepengar ska gå till det de är avsedda för.

Bakgrunden är enkel: de pengar vi gemensamt betalar i skatt ska gå till välfärden – inte till aktieutdelning, övervinster eller skatteparadis.

Måste få bort oseriösa aktörer

Vi ser hur oseriösa aktiebolag som Academedia inte bryr sig om eleverna i vårt län när de går ut offentligt i media och säger att de inte kan lova eleverna som börjar årskurs 2 och 3 i höst att de kommer kunna ta studenten på Plusgymnasiet i Kalmar.

Därför måste vi få bort dessa oseriösa aktörer med vinstintresse från skolan. Som ungdom i Kalmar län ska man inte behöva känna sig orolig över ifall man ska kunna ta studenten i den skola man går på. Det skapar inte trygghet för våra ungdomar i länet snarare förutsättningar för att den psykiska ohälsan ska öka.  

Sverige är unikt i världen med att tillåta obegränsade vinster i svensk skola och aktieutdelningar på offentligt finansierad skolverksamhet, det vill SSU Kalmar län sätta stopp för. Vi vet att vi bygger ett starkare samhälle tillsammans, därför ska våra skattepengar gå till den gemensamma välfärden – inte till stora vinstuttag!

Den 9:e september bestämmer du. #stoppavinstjakten

Daniel Nestor, distriktsordförande SSU Kalmar län
Tuva Karhu, studieansvarig SSU Kalmar län

Fråga

Håller du med?

Ja
Nej
Rösta Se resultat

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt