Annons:

Nicholson (M) till Shekarabi (S): ”Det är barnen där som skulle stå utan sin fantastiska förskola”

Marie Nicholson (M).

Nicholson (M) till Shekarabi (S): ”Det är barnen där som skulle stå utan sin fantastiska förskola”

I dag besöker civilminster Ardalan Shekarabi (S) Vimmerby för att inviga det nya servicekontroret. I samband med detta skriver Marie Nicholson (M) en insändare riktat till ministern. Läs det nedan.

Annons:

När du (Ardalan Shekarabi) ändå är här kan du väl passa på att besöka förskolan Linnéa. De firar 10 år idag. I tio år har de erbjudit Vimmerbys barn en trygg, varm miljö med fantastiska pedagoger och personal. Till hösten är söktrycket så högt till den här förskolan att de bara kan ta emot barn som står på väntelista. Så nöjda är föräldrar och barn att man väljer att byta förskola när det finns plats på Linnéa. Förskolan Linnéa är en privat förskola.

Det är förskolor som Linnéa som hotas om socialdemokraterna skulle driva igenom sitt förslag på vinstförbud i välfärden. Det är barnen som går där som skulle stå utan sin fantastiska förskola.

Moderaterna tycker att det är utbildningskvalitet som ska styra huruvida en förskola eller en skola ska få utföra sitt uppdrag. En bra förskola måste ha utbildade pedagoger, genomtänkta lokaler, klara krav på anpassningar, dokumentation, arbetsmiljö och mycket mera. Klarar man inte att hålla den kvalitet som krävs - då ska man inte få driva förskola. Det ska gälla för privata förskolor. Det ska också gälla för kommunala!

Marie Nicholson, Moderaterna i Vimmerby

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt