Annons:

DEBATT: "All heder åt Löfven – som nobbar politikerveckan"

Kommuninvånaren Vello Vellet ger stöd till dem som nobbar Almedalsveckan på Gotland. Bland annat statsminister Stefan Löfven, som kommer till Vimmerby i dag.
Här nedan kan du läsa Vello Vellets debattartikel.

Annons:

All heder åt Stefan Löfvén som nobbar politikerveckan i Almedalen även detta år då det är valår och i stället satsar på närkontakt med sina meningsfränder och oss övriga. Att välja Vimmerby och ALV som en av besöksvärda orter är verkligen att vi blir satta på kartan.

Olof Palmes sommartal i Almedalen var början till detta ”jippo”. Hoppas Stefan Löfvéns uteblivna medverkan även detta år kan ge en antydan av värdet för medverkan i detta ”jippo”.

Visby och Region Gotland har naturligtvis nytta och ekonomisk vinning av denna verksamhet  För övriga kommuner som deltar upplever jag att det är en onödig kostnad och utgift för partiernas ”Apanage” och eventuellt skatteuttag.

Om partierna kan påvisa nyttan av deras medverkan kan man väl fortsätta med detta ”jippo”? Om så inte är fallet borde dessa skattemedel och ”Apanage” istället satsas på det som alla pratat om: skola, vård, omsorg, sjukvård, arbete, miljö och integration.

"Får inte tappa kontakten"

Det skulle förmodligen vara större nytta med en årlig paneldebatt och frågestund mellan partierna. Då kunde de politiska blocken, partierna redovisa vad som gjorts av givna vallöften och vad som väntar i framtiden. Det är viktigt att våra folkvalda inte tappar kontakten med väljarkåren efter valet. Det viktigaste för den politiska ledningen är att inte bli eller vara som marionetter. Lite av denna tendens skönjer jag råda här...

Mitt bestående minne från förra årets Almedalsvecka är när programledaren för Melodikrysset inledde sändningen med några citat av före detta politiker. Ett av Hjalmar Mehr, Finansborgarråd i Stockholm 1958-1966, ”Detta blev en dyr besparing”. Det andra av Bert Karlsson, en av partiledarna för Ny Demokrati. ”Politiker är som krokodiler, Stora i käften och saknar öron”.

Dessa citat kan överensstämma med många kommuners politiska ledning. 

Vello Vellet

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt