Annons:

Miljöpartiet:

På bilden syns Akko Karlsson, Anna Bodjo, Martin Arvidsson, Max Troendle, Jessica rydell och Caroline Axelsson. Foto: Miljöpartiet

Miljöpartiet: "Utan de gröna i regering blir det ingen kompromisslös miljöpolitik"

Miljöpartiet summerar sin dag i Almedalen här nedan.

Annons:

Almedalsveckan är slut och vi gröna sammanfattar vår dag med blandade känslor. Vad sa Isabella Lövin egentligen i sitt långa och känslofyllda tal som också innehöll mycket siffror och statistik?

Hon började att tala om barnen och vilken roll de spelar i allas våra liv. Att vår gröna politik är en solidaritetshandling inte bara mot våra barn utan även mot kommande generationer.

Utan MP i regering så blir det ingen kompromisslös miljöpolitik i Sverige. Vi har lyckats otroligt bra med att få igenom vår allra viktigaste fråga – klimatet. Inte minst genom att stifta en lag som kräver att alla företag redovisar hur de tänker nå målet om att bli fossilbränslefria inom kort. Isabella poängterade också att Sverige är ett föredöme internationellt sett och vi betraktas som kompetenta och avundsvärda när det gäller frön omställning, teknisk innovation och hållbart användande av våra ändliga resurser.

Det som kan göra mest och störst skillnad för oss i Kalmar län är det nya förslaget om att vi måste ha mer matproduktion i Sverige. I framtiden vet vi inte om förutsättningarna för import av mat förändras, tullar och bränslepriset spelar in. Vi måste bli tryggare som matproducerande land och det ska vara enkelt att odla livsmedel i vårt län. Det leder i sin tur att en ny plan för foder samt vattenförsörjning till bönderna skyndsamt måste bli verklighet. Bönder både i Småland och på öarna är oerhört pressade i dagsläget p g a foderbrist och vi i MP ser det som en fråga om regional utveckling, en fråga om att få hela landet att bli starkare i egen regi.

Vi miljöpartister från Kalmar län har inte haft några problem att hitta inspiration inför valrörelsen – vi är taggade och glada för att ha fått vara med på Sveriges största demokratiska festival. Nu kan inget stoppa oss!

Caroline Axelsson

Miljöpartiet i Vimmerby

Kandidat till regionfullmäktige

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt