Annons:

Paulsson: Gratis är inte alltid gott, Miljöpartiet

I miljöpartiets värld så löser man tydligen allt genom att antingen göra något gratis eller hitta på nya skatter.

Annons:

Nyligen gick Caroline Axelsson (MP) ut med att de vill införa obegränsade resor för barn och unga i länet. Det är nog riktigt att det kanske inte kommer att kosta särskilt mycket mer för själva kollektivtrafiken, men vari ligger den egentliga nyttan?

Den kollektivtrafik vi har i kommunen idag fungerar som matartrafik till centralorten, dit alla högstadiebarn redan tar sig med sina skolkort. På landsbygden finns inga andra bussar än de som utgör skolskjutsen.

Vill miljöpartiet att vi ska få fler barn mellan 7 och 12 år som söker sig in till Vimmerby för att bara ”hänga”? På vilket sätt bidrar det till samhällsutvecklingen? Hur hjälper det dom att växa upp till ansvarstagande vuxna som känner till att ingenting är gratis. Antingen betalar vi var och en för sig eller så betalar vi via skattsedeln. Men gratis blir det aldrig.

Men den största faran ligger ändå i att den grupp barn vars föräldrar brister i sitt föräldraskap får ännu större möjligheter att planlöst driva runt inte bara i den egna hemorten utan i hela länet. I mina ögon innebär det ökade risker för att vi får fler ungdomar som hamnar snett.

Hellre fria resor för pensionärer, men vad det gäller barn så måste det ändå få vara varje förälders val om deras barn ska kunna åka omkring okontrollerat i länet eller ej.

Erik Paulsson

Centerpartiet i Vimmerby

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt