Annons:

Peterson: Vimmerby ska ledas ansvarsfullt

Just nu kommer det ena utspelet efter det andra från oppositionspartierna. Ofinansierade glada löften om utgifter, ofta för särintressen.

Annons:

För mig handlar politik och kommunalt styre att med ansvar se till allas bästa. Allas bästa betyder inte att alla får som man vill men att alla får större möjligheter till förverkligande och god välfärd. Särskild uppmärksamhet ska barnen ha som förtjänar en god omsorg och en välskött skola. Här har vi tillfört stora resurser och en ny förskola är beslutad. 

De gamla är en stor grupp i vår kommun som också förtjänar hög kommunal service. Här planeras för utbyggnad av Vidala och önskar jag att någon privat aktör tar över Granen och bygger till med 30-50 lägenheter. I våra brukarundersökningar ligger ofta kost och hemtjänst i topp.

*

Det här är inplanerade satsningar som finns budgetutrymme till och är grunden för vår välfärd. Vi vet också att grundskolan snart kräver stora investeringar i antingen renovering av Astrid Lindgren skolan eller en helt ny skolbyggnad i staden. 

Grunden för god välfärd är att vi har ekonomiska resurser. Därför måste det finnas jobb och bostäder. Det är därför fantastiskt roligt att så stora investeringar görs i det starka näringslivet och att många nyetableringar skett på nya Ceosområdet, snart kommer det hända saker också på Krönsmon. 

 *

Bostäder är också nödvändigt för tillväxt. Det byggs nytt på kvarteret Stören och långt framskridna byggplaner från privata investerare finns i kvarteren Kiosken och Uven. Vimarhem planerar för byggnation i kvarteret Pistolsmeden. Vi tillskapar ett antal nya centralare tomter på lämpliga utrymmen i staden och snart kan byggnation påbörjas i Nosshult och Nybble.

Det finns bara ett Vimmerby, allas Vimmerby, som omfattar hela kommunen. Vimmerby växer och är välmående tack vare kloka och ansvarsfulla beslut.

Tomas Peterson (M)

Kommunalråd

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt