Annons:

Fjällgård: Min mamma blir sjuk på jobbet!

Varje utbränd medarbetare är en tragedi! Varje sjukskriven är en samhällsförlust. När man går in i den så kallade väggen förändras personligheten och mönstret i ens liv. Det påverkar familjen, förhållandet och barnen. Det sociala livet och ekonomin!

Annons:

Arbetsmiljö, personaltäthet och sjukhälsotalen är Vänsterpartiet i Vimmerbys viktigaste frågor. Skolan och förskolan samt omsorgerna är prioriterade områden men det finns ytterligare två organisationer som belastas hårt: kost- och städorganisationerna. Detta måste lösas och prioriteras.

Har vi inte råd med frisk personal? Då finns det inga andra frågor att diskutera i valrörelsen heller! Det finns bara en väg att gå! Öka personaltätheten och förbättra arbetsmiljön. Ta bort delade turer och lyssna och ta tillvara på personalens kompetens och erfarenhet.

*

Tiden räcker inte och det belastar de som har behoven av stöd och hjälp. Och på så sätt även tryggheten i tillvaron för omsorgstagaren. Alla förlorar: personalen, omsorgstagaren och arbetsgivaren med sjuklön, övertid och sjukskriven kompetens.

Vänsterpartiet går till val på: 

En äldreomsorg för alla, inte bara några få. Där vill man satsa 3 miljarder på ökad personaltäthet och fortbildning i äldreomsorgen. Det skall gå till flera anställda och kompetensutveckling. En sådan central reform är viktig för en liten kommun som Vimmerby! Och politik skall hänga ihop från riks till lokalt, det gör den i Vänsterpartiet.

*

Vårt mål är givetvis att alla i Vimmerby skall ha det bra! Även kommunens anställda. Det ser vi inte i den politik som drivits I Vimmerby kommun de senaste 12 åren med C+M, M+C och S+M!

Det priset har personalen betalat, Vänsterpartiets fortsätter kämpa för skolan, förskolan och omsorgen skall bli friska arbetsplatser med frisk personal, bättre för äldre och barn.

Personalens arbetsmiljö och personaltäthet måsta upp, sjuktalen ner.

Peter Fjällgård

Vänsterpartiet Vimmerby

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt