Annons:

Åberg: Därför engagerar jag mig i Kristdemokraterna

Tänkte skriva och berätta om hur mitt politiska engagemang började samt varför jag kom att välja KD som mitt parti.

Annons:

Samhällsfrågor har jag varit intresserad av så länge jag kan minnas och det har alltid varit borgliga partier som fått min röst när det är dags att gå till valurnan. Kan erkänna att jag hoppat mellan de borgliga partierna under årens lopp. 

När jag för ett antal år sedan började kampen mot miljöförstöringen av sjön Yxern kom jag att träffa på flera politiker från olika partier i samband med att jag visade dem hur det såg ut i sjön Yxern.

*

Till min förvåning visade det sig att politiker från både vänster och höger faktiskt tyckte lika och ville samarbeta för att få en lösning på Yxerns problem. Jag hade väckt opinion och det fungerade bättre än vad jag vågat hoppats på. Till och med över kommungränsen tyckte man lika. Yxern ligger ju som bekant i både Vimmerby och Västerviks kommun. Det här var startskottet som fick mig att börja tänka tanken på att engagera mig politiskt.

Problemet var bara vilket parti skulle jag välja att ansluta mig till då de politiker jag träffat via Yxern visat sig vara helt vanliga människor och dessutom väldigt trevliga att ha att göra med. Jag tyckte om dem alla som människor och individer. Valet kom att bli KD ett parti som jag röstat på många gånger tidigare. Inte för att jag på något sätt är religiös vilket en del verkar tro att man måste vara för att rösta på KD utan för att jag delar deras värdegrund. Alla människors lika värde. 

*

Som vindarna blåser i vårt land är jag orolig för att de mörka krafterna växer sig starkare. Det finns mycket hat och missnöje något som spelar främlingsfientliga grupper i händerna. Gå inte på det! Vi, alla vi förtjänar så mycket bättre än att hat och misstänksamhet ska stå överst på dagordningen. 

Den nionde september är det val i Sverige. Jag hoppas att just du som läser detta kommer att rösta på det parti som du tror har den rätta politiken att föra Sverige framåt. Självklart hoppas jag naturligtvis att du väljer att rösta på KD ett parti som värnar om sjukvården och våra äldres rätt till trygghetsboende. 

Den nionde september finns jag själv med på valsedeln både till kommunalfullmäktige, landstingsfullmäktige och riksdagen. Hur det kommer att gå har jag ingen aning om.

Tino Åberg

KD Vimmerby 

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt