Annons:

DEBATT: Vi i KD har fått med oss östgötarna om järnvägen

Vår järnväg och hur den kan upprustas är en överlevnadsfråga för vårt län. Alla måste hjälpas åt att dra sitt strå till stacken. Nedanstående insändare är ett ”upprop” för att vi ska bli starkare.

Annons:

Vi måste kräva att befolkning och företag i vårt län ska få likvärdiga villkor som andra delar av landet. Vårt vägnät och våra järnvägar måste få fullt jämförbar kapacitet med andra delar av landet. Det måste helt enkelt gå att studie- och arbetspendla via tåg, buss och bil, både inom länet och till tillväxt- och utbildningscentra i grannlänen.

En ev framtida höghastighetsbana får inte tillskapas på bekostnad av det befintliga väg- och järnvägsnätet. Anknytningspunkter måste finnas både från norra och södra länsdelen.

Som kristdemokrat i Kalmar län och Hultsfreds kommun har jag förmånen att kunna hänvisa till Kristdemokraterna i såväl Landstinget i Kalmar län och Region Östergötland som samtliga kommuner utmed Stångådalsbanan och Tjustbanan. Vi är helt överens.

Eftersom det ofta talas om att felet är att vi inte har östgötarna med oss, utmanar jag alla andra partier att få motsvarande uppslutning över länsgräns inom sina respektive partier. Detta för allas gemensamma bästa.

Åke Nilsson (KD)

Kommun- och regionpolitiker

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt