Annons:

Axelsson: Jag blir sårad av kommunalrådets uttalanden

Bertil Axelsson skriver att han blev sårad av kommunalrådets uttalanden.

Axelsson: Jag blir sårad av kommunalrådets uttalanden

Av det jag ska skriva nu har en del satts på pränt tidigare i insändare och på Facebook. Men det kan vara värt att påminna om inför valet till kommunfulmäktige. Jag har blivit sårad av att moderata kommunalrådet Tomas Peterson vid två tillfällen har uttalat osanningar om mig i Vimmerby Tidning.

Annons:

Första tillfället var en artikel från presskonferens onsdag den 8 februari 2017 som handlade om att kommunen avsåg att bygga förskola, LSS-hem och bostäder i stora delar av VOK-skogen. Tidningen skriver att kommunens företrädare hade träffat mig för att presentera förslaget.

Tomas Peterson sa att det så småningom kändes som en positiv reaktion från mig. Det är inte sant. Jag skulle aldrig säga att det är positivt att bygga mer än vad som redan gjorts i skogen.

*

Sanningen är att jag var kallad till ett möte med rubriken ”Upprustning av motionsspår”. Det handlade om att man tänkte bredda elljusspåret, sätta upp ny belysning och bygga en anslutning till Borg. Det var jag positiv till.

I slutet av mötet sa Tomas Peterson att man någon gång i framtiden tänkte bygga en förskola i skogen, vilket jag inte kommenterade. Jag fick inte se något av de planer som presenterades dagen efter.

Det fanns ingen agenda för mötet jag var på. Det enda som lades fram på bordet var en karta som Vimmerby OK hade upprättat 1997. Jag var faktiskt bättre förberedd, hade med två kartor vardera till de två politikerna och de två tjänstemännen. Dessa kartor var från 2015 och hade de aktuella spårdragningarna.

 *

I en artikel den 1 mars var jag intervjuad av Vimmerby Tidning om skogen och jag sa då att jag såg mötet som jag var kallad till som fejkat. Den 2 mars sa Tomas Peterson i en intervju: ”Det var inte fejkat på något sätt. Vi träffades och gav information om de planer som vi skulle behandla på kommunstyrelsen nästa dag”. Det är alltså inte sant. Jag fick inte se något av dessa planer.

Jag är förundrad över varför Tomas Peterssons kollegor inte har reagerat på hans beteende gentemot mig, varken kandidaten till posten som kommunalråd eller någon annan av de moderata ledamöterna i kommunfullmäktige.

 *

Jag skrev i början att jag har känt mig sårad över att bli behandlad så här. Men nu ett och ett halvt år senare känner jag mig stärkt i kampen om att behålla VOK-skogen som ett friluftsområde till nytta för skolorna, allmänheten och föreningar.

Många invånare i kommunen har kommit fram till mig och tackat för att jag har försökt förmå vissa politiker att inse hur mycket det är värt för en liten stad som Vimmerby att ha ett så här fint tätortsnära område. Många har också varit väldigt arga (skulle kunna använda ett kraftigare uttryck här) på dem som beslutar i Stadshuset.

Det gäller också en hel del andra frågor än hur man hanterat VOK-skogen.

Inför valet den 9 september finns det flera andra partier som sagt att de vill bygga förskola/förskolor på andra platser. De som vill behålla friluftsområdet och göra det än mer attraktivt bör nog rösta på något av dessa partier.

Bertil Axelsson

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt