Annons:

Centerpartiet: S och V riskerar att förstöra vår samverkan

Centerpartisterna Roland Åkesson, Ingela Nilsson Nachtweij, Stina Evertsson Johansson, Tommy Skoog, Mats Hugosson och Lars Rosander undrar hur Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har tänkt.

Centerpartiet: S och V riskerar att förstöra vår samverkan

Centerpartiets företrädare i de sex kommunerna Hultsfred, Högsby, Mönsterås, Oskarshamn, Vimmerby och Västervik som har inköpssamverkan via inköpscentralen i Västervik vill ställa några frågor till Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i Vimmerby.

Annons:

Hur ska de lokala småföretagarnas delaktighet i kommunens upphandling möjliggöras när nu kommunfullmäktige har beslutat att kollektivavtal ska krävas vid alla upphandlingar i Vimmerby kommun och dess kommunala bolag? 

Ett av de viktigaste målen med vår gemensamma inköpssamverkan är att möjliggöra mer inköp av närproducerade varor och tjänster och då undrar vi hur detta beslut kommer att påverka vår samverkan. 

Kom ihåg att ett viktig del var att kunna upphandla för en enskild skola eller äldreboende, så kallad delad upphandling så att exemplevis en lokal småföretagare i Vimmerby kommun kan leverera ekologiska närproducerade ägg till en eller flera av våra sex kommuner eller lammkött till en kommun. 

Gynnar lokala företag

Ett av de viktigaste målen med vår gemensamma inköpssamverkan är att möjliggöra mer inköp av närproducerade varor och tjänster och då undrar vi hur detta beslut kommer att påverka vår samverkan. Kom ihåg att ett viktig del var att kunna upphandla för en enskild skola eller äldreboende, så kallad delad upphandling så att exempelvis en lokal småföretagare i Vimmerby kommun kan leverera ekologiska närproducerade ägg till en eller flera av våra sex kommuner eller lammkött till en kommun. 

Vi centerpartister i dessa sex kommuner vill fortsätta vår framgångsrika inköpssamverkan och anser att den formulering som vi gemensamt kommit överens om är bra och fungerar effektivt och gynnar både kommunernas ekonomi och de små företagens möjlighet att delta i kommunens upphandlingar (de företag som vi skriver avtal med ska följa arbetsmarknadens villkor och/eller kollektivavtal). 

Lars Rosander (C), Hultsfreds kommun

Stina Evertsson Johansson (C), Högsby kommun

Roland Åkesson (C), Mönsterås kommun

Tommy Skoog (C), Oskarshamns kommun

Ingela Nilsson Nachtweij (C), Vimmerby kommun 

Mats Hugosson (C), Västerviks kommun

Fråga

Håller du med?

Ja
Nej
Rösta Se resultat

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt