Annons:

Hela Vimmerby kommun är landsbygd

Tonläget är högt när oppositionen vill ställa stad mot land här i Vimmerby. Det är onda politiker mot goda. Murar och vattentäta skott målas upp. För mig är det så enkelt att hela Vimmerby kommun är landsbygd. Tätorter och mindre samhällen, byar och gårdar. Allt är landsbygd.

Annons:

Alla partier vill att hela kommunen ska leva. Sedan har alla partier olika visioner om hur man når dit. Just nu fokuserar många på att kransorterna dör utan sin skola. Jag tror inte det. Jag tror inte att vi behöver ha allt överallt. Jag tror däremot på att vi behöver se till att barnen får en bra skola och en aktiv fritid. Var man går i skolan är mindre viktigt i en så liten kommun som Vimmerby.

Att hänga upp bygdens hela överlevnad på skolans vara eller inte vara är en mänsklig reaktion. Jag tror att bygden och dess befolkning är större än så. Det finns kreativitet och engagemang som är fantastiskt.

I Gullringen har man både simhall och golfbana om jag bara ska nämna två av många saker. I Södra Vi har idrottsföreningen nära nog 900 medlemmar och en otroligt fin verksamhet.

I juni 2015 arrangerade Locknevi Bygdegårdsförening den 18:e versionen av Locknevi Classic Motorshow med runt 2500 besökare. I Brantestad har intresseföreningen byggt en härlig naturrunda. Rumskulla GoIF har dryga 70 år på nacken och en massa engagerade medlemmar och aktiva utövare.

Centerns agerande är sorgligt

Jag skulle kunna hålla på och lyfta fram aktiva människor, entreprenörer ja, så kallade eldsjälar som bär upp och lyfter vår kommun i det oändliga nästan. Vår lilla pusselbit i världen som heter Vimmerby kommun. Den är landsbygd i sin helhet och ja må den leva.

Jag och alla andra socialdemokrater vill inget hellre än att satsa på hela kommunen när de ekonomiska vindarna vänt. Det är målet och det är viljan. Först en ekonomi i balans och sedan ska tillgångar komma alla till del. Att som centern försöka skapa klyftor mellan människor som bor i en så liten kommun som vår är bara sorgligt.

Framtidstron må svikta emellanåt i svåra tider som nu, det är också en mänsklig reaktion. Tron på att det finns en framtid för hela Vimmerby kommun är ändå stark hos oss socialdemokrater. Vi vågar tro på hela Vimmerby kommun.

Helen Nilsson (S)

Kommunalråd i Vimmerby

Fråga

Håller du med?

Ja
Nej
Rösta Se resultat

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt