Annons:

DEBATT: Snälla Migrationsverket, tänk om!

Ortsbor i Fågelfors är mycket kritiska till Migrationsverket. Foto: Pressbild

DEBATT: Snälla Migrationsverket, tänk om!

Drömmen som blev till mardröm, för vår arbetskollega och hans familj.

Annons:

Drömmen

Vår arbetskollega Park och hans hustru lyckades fly till det så kallade trygga, fantastiska Sverige. Park och hans hustru lyckades att fly från världens mest slutna land, Nordkorea. Det kräver stort mod och det är oerhört svårt att förstå hur det kan tänkas vara.

I Sverige bestämde sig Park och hans hustru för att kämpa för ett bättre och framförallt tryggare liv. Vad tycker ni som läser det här? Vi är övertygade om att ni kommer att förstå oss efter att ni har läst vad jag ska berätta.

Park och hans familj har bott i Sverige i 10 år. De har under dessa år fått tre barn som går i skolan och på förskolan där de har sina vänner och fritidsintressen.

Alla barnen, var och en, har varit svensk medborgare. Men den lyckan har bara varit kortvarig då migrationsverket i alla fallen ändrat redan beviljade beslut till avslag.

Hela familjen pratar Svenska, både Park och hans hustru har fasta anställningar sedan flera år tillbaka. De äger bil och bor i en villa. Familjen har lyckats skapa den tryggheten de drömt om.

De är precis som vilken familj som helst i Sverige.

Mardrömmen

Nu slits drömmen itu. De kommer att förlora sin dröm och trygghet. Park och hans familj ska utvisas efter 10 år i Sverige! Till ett främmande land som dom inte kommer ifrån.

Park är min arbetskollega. Vi är ca 50 medarbetare på vår arbetsplats, Vad händer familjen nu? Ingen trygghet i landet dom utvisas till. Varken bostad eller arbete.

Vi känner frustration och hjälplöshet, År det ett lotteri om vem som ska få stanna? Arbetsledningen är ockaå frustrerade och besvikna eftersom han är en stor tillgång för företaget.

Det vi alla har gemensamt är att ingen har förståelse för migrationsverket eller migrationsdomstolens beslut! Vädjar nu till migrationsverket och till berörda personer som fattat detta beslut.

Bästa Migrationsverket.

Park och hans familj har bott 10 år i Sverige. Båda föräldrarna har fast jobb, eget hus, barnen är födda i Sverige och går i skolan. Men ändå ska de utvisas till Sydkorea, ett land de aldrig befunnit sig i.

Varför då, Jo familjens pappa har sökt arbetstillstånd men blivit nekad av Migrationsöverdomstolen för att han och familjen saknar pass. Park har lyckats att få tag i ett id-kort samt ett körkort som tillhör honom.

I dessa identitetshandlingar framgår det betydligt mer än i exempelvis våra Svenska pass. Trots det så gäller de inte som identitetshandling.

Eftersom inget vanligt folk får skaffa pass i Nordkorea, världens mest tillslutna land, så är det en omöjlighet för familjen Park att skaffa ett pass de aldrig haft eller någonsin kommer att få.

 I ert uttalande att, "rimligtvis har man starkare anknytning till Sydkorea än till Sverige".

"Det är samma språk och kulturellt mer likt".

"Så troligtvis är anpassningen till Sydkorea betydligt enklare än till Sverige" 

Hur kan ni tro det?

Sydkorea är ett land som familjen aldrig har befunnit sig i. Kan man inte tänkas tro att det är precis tvärt om?

Vi menar, eftersom familjen har bott i Sverige i 10 år och redan är anpassade här!?

Vi vädjar nu till migrationsverket och till berörda personer som fattat detta beslut. Snälla rör inte vår kompis, arbetskollega, familj, vän, granne och våra barns skolkamrater.

Låt denna familj få leva sin dröm i Sverige och inte i otrygghet i ett främmande land.

Om inte annan så se till barnens bästa, de är alla födda här och pratar samma härliga Smålänska som vi. Så snälla ni, överväg det här en gång till och låt familjen Park stanna i Sverige.

Undertecknat av medborgare i samhället Fågelfors, arbetskamrater, klasskompisar

genom Göran Göransson Fågelfors.

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt