Annons:

DEBATT:

Det är dags att sluta vuxenmobba Sverigedemokraterna, skriver Anneli Jakobsson i en debattartikel.

DEBATT: "Det är dags att sluta vuxenmobba oss i SD"

Sverigedemokraternas Anneli Jakobsson och Roger Andersson skriver i en debattartikel att det dags att kliva ur sandlådan och börja samtala med SD. Läs deras debattartikel här nedan.

Annons:

Vi har från barnsben fått lära oss att inte mobba någon, alla ska vara med, ingen får bli utanför. De flesta av oss har även lärt våra barn detta. Som vuxna har vi även lärt oss innebörden i allas lika värde. Det spelar ingen roll var du kommer ifrån, var du bor, vilket kön du har eller vilket parti du tillhör och sympatiserar med. Väldigt fina ord men fungerar det i praktiken? Svar: nej och det har vår regering sett till, vår regering med en statsminister som i varenda debatt upprepar att SD är ett rasistiskt parti med nazistiska rötter, utan betänkligheter på vad hans eget parti som han företräder, gjorde under andra världskriget, händelser som SD inte kommer i närheten av.

"Ett demokratiskt parti"

SD är ett demokratiskt valt parti med över en miljon väljare och vi är det tredje största partiet i Sverige men hur demokratiskt är det egentligen att utestänga ett helt parti utan inflytande, när när en del fackförbund tvingar sina medlemmar att entlediga sig från sina uppdrag för SD, när man tvingar sina medlemmar att avgå som medlem i sitt fackförbund.

Avgår man inte självmant från uppdragen hos SD, ser facket till att man blir omplacerad på arbetsplatsen med lägre lön och som följd av detta kan det få oanade ekonomiska konsekvenser för den drabbade. Hur demokratiskt är det när en del medlemmar av rädsla för repressalier inte öppet törs sympatisera med SD:s politik, eller som inte vågar komma fram på torgmöten och marknader. Det här är fullständigt oacceptabelt, omoraliskt och odemokratiskt vilket även utrikesfödda har kommit till insikt om. Vi trodde i vår enfald att det skulle bli bättre med åren men så har tyvärr inte skett.

Vi har också gång på gång genom åren fått höra att vi har en ovärdig människosyn men det stämmer ju inte med verkligheten. Ta det här med gratis tandvård för illegala papperslösa som exempel. Detta infördes för att protestera mot att SD kom in i riksdagen. Hur slår det mot allas lika värde, när en papperslös, illegal flykting kommer till vårt land och får gratis tand och läkarvård, utan att ha betalat en krona i skatt medan fattigpensionären i vårt land inte har råd att gå. Detta kallar inte vi allas lika värde iallafall.

"Bara käbbel"

Från riksdag ner till kommunnivå är det bara käbbel, kliv ur sandlådan någon gång. Vi är nu inne på 2019 och SD är här för att stanna. Det är bara att inse, vare sig man vill eller inte. Det är politik som ska föras fram, åsikter och planering för Sveriges och kommuners bästa, inte vem som får vara med eller inte.

Fackföreningar ska definitivt inte tvinga någon med odemokratiska medel frånträda sina uppdrag inom SD enbart för att företrädarna för facket ogillar en viss politik. Det här förekommer i alla kommuner, även Vimmerby. Nu går till och med ordförande för moderata ungdomsförbundet ut med att det är dags att börja tala med SD så det är hög tid att komma ner på jorden, kliva ur sandlådan och börja samtala med SD. Vi gillar inte heller alla partier men utför ingen vuxenmobbing.

Hur var det nu igen vi lärde oss som barn, jo, alla får vara med, ingen ska bli utanför. Vi gör detta, gör du?

Anneli Jakobsson

Roger Andersson 

SD Vimmerby

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt