Annons:

Elham Fayaz skriver på DV:s debattsida. Foto: Ung Vänster

"Rökningen är inget flyktingproblem, Anneli"

Vänsterpartisten Elham Fayaz skriver på Dagens Vimmerbys debattsida om Anneli Jakobssons (SD) interpellation om rökning bland flyktingbarnen på Vimarhaga.

Annons:

Jag läste ett dumt inlägg för ett tag sedan på Dagens Vimmerby, där Anneli Jakobsson (SD) tyckte att rökning bland invandrarungdomar är ett problem. Självklart är det ett problem Anneli, och det ska vi inte ducka för. Men problemet ligger i att ungdomar röker, inte i att någon "flyktingvåg" har nått Vimmerby.

Andra halvan av din interpellation var bra. Den första halvan var dock, ursäkta språket, skitsnack. Men varför gör Anneli så? Gång på gång, när hon ska verka intresserad av ett samhälleligt problem, så verkar det som att den måste ha någon koppling till att människor flyr krig. Koppla det till människors nationalitet. Jo för det är den verklighetsuppfattningen hon har, det är det hela hennes politik bygger upp. Att koppla de svåra frågorna till enkla svar. Hitta någon att hacka på. Som den filosofiska teorin bygger på, divide and conquer.

Rökning bland alla ungdomar

Rökning är ett problem bland alla ungdomar som röker i Vimmerby kommun och generellt i Sverige. Rökningen ökar bland ungdomarna i gymnasiet över hela Sverige. (Annelis svar på detta lär vara, invandringens fel). Men så är det inte Anneli, det är tobaksföretagen som bär ansvaret. En undersökning visar att anledning till att rökning bland ungdomar växer är pga, de nya klickcigaretterna som gjort det mer trendigt att röka bland ungdomar. Om frihandelsavtalet går genom i riksdagen så kommer svenska staten aldrig kunna ha makten till att förbjuda klickcigaretterna för då blir de stämda utav bolaget. Förstår du Anneli? 

Rökning är inte problemet

Rökningen i sig är aldrig huvudproblemet, flera undersökningar visar att man börjar inte röka bara sådär. Man blir motiverad till det oftast utav samhället eller en mindre grupp utav människor som man umgås med.  Hur länge har folk rökt i Sverige? Ungefär i mitten utav 1800-talet blev det redan en trend i Sverige. Sedan har det bara flutit på och man har givit mer och mer makt till tobaksföretagen. Nu är det inte längre vi som samhälle som styr över tobaksföretagen, utan det är tobaksföretagen som styr över oss som samhälle. Det är det vi ska ändra på. Så om du fördjupar dig lite mer och skriver en ny och bättre interpellation som kan lyfta kommunens roll att påverka staten i frihandelsavtalet, TTIP. Så har du mitt fulla stöd, men inse först att det inte är en följd utav invandringen. Så får vi en bättre och schysstare debattklimat.

Elham Fayaz

Grundare Ung Vänster Vimmerby

Fråga

Håller du med?

Ja
Nej
Vet inte
Rösta Se resultat

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt