Annons:

DEBATT:

Styrgruppen för femtontimmarsbarnen skriver en kommentar efter nämnden i dag. Foto: Vimmerby kommun

DEBATT: "Beklagligt att BUN inte inser sitt misstag"

"Styrgruppen 15h-barn Vimmerby" skriver på DV-debatt efter att deras överklagan inte burit frukt. Läs det nedan.

Annons:

Mycket beklagligt att man frångår barnperspektivet och inte inser sitt misstag. Nämnden gör det enkelt för sig genom att skylla på när det justerade protokollet fysiskt plockats ned från anslagstavlan (den 23/4) men faktum är att många föräldrar informerades om att just deras barn berörs först EFTER det att möjligheten att överklaga passerat. Det är inte många småbarnsföräldrar som hänger i kommunhuset för att se om det kan finnas något beslut på anslagstavlan som påverkar dem!  

Vi samtalar just nu i styrgruppen och har kontaktat en jurist för att se över hur vi ska göra. Nämnden följer inte förvaltningsrättslagen ej heller kommunens policy och riktlinjer.

Exempel på när förskolorna har delgett informationen till vårdnadshavarna är: Junibacken i Tuna 25/4, Kotten i Frödinge 26/4. Via mail och sociala medier har flera medborgare kontaktat BUN sedan 160412 utan att få besked om bland annat hur beslutet kan överklagas. Detta styrks bland annat i överklagan. Här borde vi fått besked om hur man går tillväga vid en överklagan och inte minst tidsfristen.

Bjudit in nämnden

Vi har även bjudit in nämnden skriftligen för att få en sakkunnig i beslutet att besvara våra frågor i facebookgruppen "15h-barn i Vimmerby" med 179 medlemmar. Vi hoppades att nämnden i enlighet med kommunens riktlinjer skulle se facebookgruppen som en möjlighet till dialog. I Vimmerby kommuns riktlinjer anges att de ska använda sociala medier för "att öppna upp vår verksamhet för insyn och delaktighet" men ingen använde denna "kanal för dialog".

Vi har även vid flertalet tillfällen sökt nämnden och enskilda tjänstemän via telefon för att reda ut huruvida detta anses falla under laglighetsprövning eller förvaltningsbesvär men inte ens kommunens jurister har kunnat ge oss svar. 
Är fortsatt ntresserade av pedagogernas upplevelse och tankar kring beslutet och ifrågasätter starkt nämndens underlag. Som det framgår i överklagan visar rapporteringen från flera förskolor att beslutet är negativt för alla - barn, pedagoger och föräldrar.

Det är hemskt hur Vimmerby kommun kör över sina medborgare. Otroligt beklagligt när det drabbar så många negativt och i det här fallet handlar om så lite pengar för kommunens kassa.

Styrgruppen 15h-barn i Vimmerby

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt