Annons:

DEBATT: Varför kan vi inte unna oss lite ljud?

Moderaten Magnus Gustafsson är kritisk till miljö- och byggnadsnämndens sätt att hantera Kharmas ansökan. Foto: Simon Henriksson och Moderaterna

DEBATT: Varför kan vi inte unna oss lite ljud?

När jag tog steget mot att engagera mig i partipolitiken började jag med en tur till Stockholm för att känna hur det kändes att gå i kvarteren runt riksdag och regering.

Annons:

När klockan närmade sig 12 gick jag över till Slottet för att se vaktavlösningen, och efter det fortsatte jag i Gamla stan för att äta lunch. Det var då min fundering om varför vi gör det så svårt för oss själva uppstod!

Där gick det bra att servera en öl på uteservering med en järnkätting som hängde 50-60 cm över marken som enda avgränsning. Här hemma var det bekymmer med serveringstillståndet på Örsåsa loge. Man fick nämligen inte ”gå ut” från logbyggnaden till den inhägnade gården med sin öl trots att området var inhägnat med cirka 2 meter högt plank toppat med taggtråd, åldersgräns och legitimationskontroll för att komma in.

Vi har en unikt stor sommarturism tack vara Astrid Lindgrens Värld! Vi vill själva ha lite fart och fläkt på landet och i staden! Varför kan vi då inte unna oss lite störande ljud? Varför kan vi inte tänja på gränserna så att mera blir möjligt? Visst finns det väl en stark opinion och vilja för ett lite mera tillåtande Vimmerby? Kanske lika stark opinion som i folkomröstningen om skolor i alla våra kransorter!

Sommaren 2016 är redan vingklippt, men säg att det blir möjligt under hösten, 2017 och framåt!

Magnus Gustafsson (M)

Fråga

Håller du med?

Ja
Nej
Rösta Se resultat

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt