Annons:

Ohederlig hantering av FBSK:s investering

Centerpartiet är mycket kritiskt mot kommunens hantering av FBSK:s behov av nya omklädningsrum Nedan kan du läsa Bo Svenssons och Ingela Nilsson Nachtweijs debattinlägg.

Annons:

FBSK konstaterade redan år 2011 att lokalerna på Lundavallen var så angripna av mögel och röta att de inte går att använda. Man började att diskutera med Kultur- och fritidsnämndens presidium, Annika Carlsson och Peter Högberg.

FBSK ville bygga nya lokaler som de är idag, men detta satte sig Carlsson/Högberg emot. Dessa ritningar fick göras om då klubblokal inte fick byggas, utan samarbete med Bygdegården skulle ske. Ritningarna gjordes åter om med bygge av omklädningsrum vid planen och klubbrum vid bygdegården. Även dessa ritningar ratades av Carlsson/Högberg.  FBSK gjorde omigen nya ritningar enligt kommunens begäran och att hela byggnationen skulle ske vid bygdegården.

Förvåningen är stor

Slutligen godtogs detta förslag och processen om investeringsbidraget började. Kommunfullmäktige fattade beslut om  frysning av investeringsbidragen, men FBSK omfattades inte av detta beslut.  Kultur och fritids-nämnden beslutade 20151130 att investeringsbidrag skulle utges enligt kommunens regler om 30% av investeringskostnaden.

FBSK inledde slutprocessen med att söka bidrag från Allmänna arvsfonden samt Smålands Fotbollsförbund. Dessa bidrag är nu beviljade och FBSK tog in offerter på byggnationen, och kontaktade kommunen för ett formellt beslut om investeringsbidrag från fullmäktige. Förvåningen är nu stor varför kommunen inte skall stå för sina löften om bidrag. Efter diverse turer i kommunstyrelsen med förslag på  avslag, och nu kommunstyrelsens beslut att föreslå fullmäktige 500 000,- ett för allt.

Helt emot fullmäktiges regler

Att nu inte stå för tidigare handläggning, flera omritade ritningar, inte medge att FBSK fick bygga som de  ville, eller till och med inte fick bygga på den plats man ville, är mycket anmärkningsvärt. Det finns ett beslut i fullmäktige att  kommunen skall bidra med 30% i en investering enligt reglerna. Detta  beslut är inte upphävt eller ändrat vad jag vet utan detta gäller. Där finns inget annat än 30% .

Att kommunstyrelsen nu föreslår fullmäktige besluta att utge  500.000,- är  helt emot fullmäktiges regler. Detta är både anmärkningsvärt och ohederligt. Är det något  besked man borde kunna lita på så är det Vimmerby kommuns, trodde man tills detta ärende skall beslutas.

Centerpartiet i Vimmerby

Bo Svensson

Ingela Nilsson Nachtweij

Fråga

Håller du med?

Ja
Nej
Rösta Se resultat

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt