Annons:

Kommunalråden svarar på Frödingebornas kritik

Kommunalråden Tomas Peterson och Helen Nilsson besvarar kritiken.

Kommunalråden svarar på Frödingebornas kritik

Kommunalråden Tomas Peterson (M) och Helen Nilsson (S) svarar i skrift på den skarpa kritiken från deltagarna på mötet i Frödinge.

Annons:

Vad vi nu tagit reda på är att Trafikverket begärt att lantmäteriet ska bilda en samfälld väg mellan Långbrössle och Frödinge, varefter den där med ska utgå från Trafikverkets ansvar. Vimmerby kommun är inte på något sätt delaktig i detta initiativ utan är liksom ni alla andra berörda fastigheter en av de som också äger en berörd fastighet vid vägen.

Kommunen har deltagit i ett tidigare sammanträde där kommunen blev kallade med mottagningsbevis, men till sammanträdet den 6 juli har vi inte funnit någon kallelse. Vi efterforskar vad som kan ha hänt och vi beklagar verkligen att vi inte närvarade vid mötet.

Beträffande frågor till kommunen så ska vi givetvis tillhandahålla de handlingar som kommunen har eller överenskommelser vi ingått till er som i alla ärenden. I den mån kommunen kan så är vi behjälpliga att svara på era frågor. Kommunens kontaktperson i detta ärende ä r samhällsbyggnadschef Miklos Hathazi.

När det gäller kommunens representation vid möten avgörs det från fall till fall och det kan vara att lyssna, lämna synpunkter och svara på frågor. För att fatta beslut eller ingå avtal finns klara delegationsregler inom kommunen. Att besluta om inrättande av samfälligheter görs av lantmäteriet och kan om man ogillar beslutet överklagas av varje sakägare. Först om beslutet ogillas av kommunen blir det en fråga för politisk behandling.

Beträffande nuvarande och framtida väghållning och kommunens del i det, så är det en helt annan fråga. Kommunen gör löpande prövning av åtaganden och särskilt när överenskommelser löper ut eller förändringar sker, görs nya ställningstaganden. För denna väg har ännu inga nya beslut tagits. 

Tomas Peterson (M)

Kommunstyrelsens ordförande

Helen Nilsson (S)

Kommunstyrelsens vice ordförande

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt