Annons:

Michaela gick på krogen – fick ett kön tryckt mot sig

Michaela Johansson från Vimmerby var ute i Stockholm när en man tryckte sitt kön mot henne. Foto: Privat

Michaela gick på krogen – fick ett kön tryckt mot sig

Michaela Johansson, 21, från Vimmerby bor numera i Stockholm. I går kväll var hon ute med några vänner när en man plötsligt tryckte sitt kön mot henne och utsatte henne för sexuellt ofredande. Hon har skrivit en text om händelsen och den publiceras här nedan.

Annons:

Jag hade en superfin kväll med en saknad vän. Vi dansade med varandra och alla andra som var på dansgolvet. Bara kände att det inte fanns någon morgondag. Du kom och dansade med mig och jag fortsatte dansa, för jag hade ju så roligt. Det kom låt efter låt och jag bara skrattade och sjöng med. Hade ett "moment of my life". Sen kom du närmare och närmare men jag tänkte inte mer på det, vi stod ju alla i en tight ring och bara "körde på". Ett kort ögonblick efter tog du tag i mig, tryckte in mig mot dig och jag kände ditt kön, hårt som sten. Och jag fick panik, detta var inte vad jag ville. Vad gav dig rätten att bara trycka dig mot mig? Min kropp. Mitt space. 
Jag sa snabbt ifrån och gick till den andra änden av massan och fortsatte dansa. Försökte bara ignorera och tänka att jag inte ska ödsla tid på "snubbar". Försökte fortsätta dansa med min vän och alla andra tjejer och killar och kände att jag kunde släppa det som nyss hände. Men du kom efter mig, tog tag i mig bakifrån och gjorde samma sak, du var fortfarande hård och jag vände mig om igen för att säga "nej jag vill inte!". 

Jag började känna "sänder jag ut dom signalerna? Tror du att det är okej att göra så? Ingen annan har ju gjort så. Jag dansar med och jämte massa andra killar som bara hängt med i det roliga. Dom har inte tagit sig friheten att ta tag i min kropp. Men han tar sig friheten att trycka upp sitt kön mot mig". 

Han gjorde exakt samma sak igen. Och igen. Han kom smygandes bakom mig. Jag ville bara slå honom. Ska det inte räcka att säga nej en gång?! 

Du förstörde mitt moment. Du tog dig friheten att försöka ta tag i mig under min tröja och trycka upp ditt kön mot mig. Du förstörde min lycka. Du förstörde min trygghet. 
Det är såna som du som gör mig rädd. Att jag åker hem istället för att vara kvar och fira min vän som faktiskt fyller år. 
Det är såna som du som gör att jag sitter påväg hem och bara vill börja gråta. 
Du tog en bit av hur lycklig jag var ikväll, det är sånna som du som förstör alla tjejers lycka som hamnar i samma situation. 
Hur smutsig man känner sig. Det är ju inte vårt fel. Vi dansade bara, hade lite urringning, hade gjort oss fina med smink och levde livet. 

Jag hatar dig. Och allt du gjort. Och alla snubbar som gör samma sak. 
Det är min kropp och ett nej är ett nej. 
Kom ihåg det.

Michaela Johansson

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt