Annons:

Stoppa regeringens skattehöjning på biografbesök!

Fredrik Wenström är inte förtjust i höjningen av biomomsen. Foto: Jakob Karlsson

Stoppa regeringens skattehöjning på biografbesök!

Regeringen vill höja momsen på biobiljetterna med hela 19 procentenheter. Biografägarna i Vimmerby, Fredrik och Petronella Wenström, är mycket kritisk mot beslutet. Missa inte debattinlägget nedan.

Annons:

Regeringen vill göra det dyrare att gå på bio. De tänker därför tvinga igenom en momshöjning på hela 19 procentenheter, från dagens 6 procent till hela 25 procent. Detta skulle bli ett dråpslag mot vår biograf i Vimmerby och mot alla de biografer utanför storstäderna som ofta har små marginaler och drivs av eldsjälar.

I värsta fall kan biografer tvingas lägga ner. Samtidigt som regeringen tänker chockhöja skatten när vi i Vimmerby går på bio så låter man opera, teater och konserter ha kvar den låga kulturmomsen på 6 procent. Regeringen straffar biobesök, just den form av kultur som finns i hela landet och som alla människor har tillgång till.

En skandal

Kulturformer som mest finns i storstäderna får gräddfil med fortsatt låg moms. En majoritet i riksdagen har sagt nej till skattehöjningen. Vi tycker därför att det är odemokratiskt av finansminister Magdalena Andersson att ändå tvinga igenom momshöjningen.

Planerna ter sig ännu mer märkliga eftersom regeringen påstår sig driva en politik för hela landet. Att då inte bara föreslå utan även driva igenom en momshöjning som mest drabbar kultur utanför storstäderna ser vi som en skandal.

Kommer göra vad vi kan

Vi värnar våra biobesökare och vill att film ska vara tillgängligt för många. Därför kommer vi att göra vad vi kan för att stoppa momshöjningen!

Socialdemokraterna och Miljöpartiet levererar ett hårt slag mot bion i Vimmerby med sin momshöjning. Ska kultur bara vara tillgänglig för stockholmare? Vi hoppas att våra lokalpolitiker för regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet kontaktar sina partiledningar och säger ifrån.

Den här skattehöjningen riskerar annars att slå hårt mot kulturen, inte minst här i Vimmerby.

Fredrik & Petronella Wenström

Fråga

Håller du med?

Ja
Nej
Rösta Se resultat

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt