Annons:

Loord (KD) till Ygeman: Hur säkrar vi tryggheten i Kalmar län?

Jimmy Loord vill se fler poliser i Kalmar län. Foto: Kristdemokraterna

Loord (KD) till Ygeman: Hur säkrar vi tryggheten i Kalmar län?

Kristdemokraten Jimmy Loord har skrivit ett öppet brev till inrikesministern Anders Ygeman. Brevet kan du läsa i sin helhet här. Håller du med? Rösta nedan.

Annons:

Allt fler invånare känner sig otrygga i sin vardag. Många som innan gärna gått ut på kvällspromenader stannar istället hemma kvällstid för att inte utsätta sig själv för fara. Storstäderna med dess kransområden har sin egen problematik som just nu sväljer mycket av polisens resurser.

En ökad orosbild borde leda till en ökad polisnärvaro. Istället har vi en situation i Kalmar län där polisresurserna blivit färre. I och med en eskalerande situation i Malmö med skottlossningar och grova våldsbrott så får Kalmar län släppa ifrån sig ännu fler poliser som nu behövs i Skåne.

Samhället behöver finnas för invånarna när man behöver samhället som mest. Detta gäller oavsett om man bor i Kalmar län eller i Skåne. Just nu är Kalmar län den stora förloraren när polisen inte ges tillräckliga resurser. Detta är förstås något som vi inte accepterar. Invånarna i Kalmar län har lika stor rättighet att få leva i trygghet som övriga invånare i Sverige.

Glesbygdslänet Kalmar har nu inför jul- och nyårshelgen alltså mindre polisbemanning än på väldigt länge. Effekten blir att flertalet mängdbrott nedprioriteras. Den i Kalmar län som under julen får sin helg förstörd genom ett inbrott i sitt hem och privata sfär kan därmed inte räkna med att få hjälp tillräckligt snabbt.

När sådana här utredningar drar ut på tiden så vet vi att chanserna att ta fast förövaren minskar drastiskt. Detta är en mycket olycklig situation för Kalmar län. Jag har därför tre frågor att ställa Dig.

  • På vilket sätt vill inrikesminister Anders Ygeman säkra tryggheten för invånarna i Kalmar
  • Anser inrikesministern att det är lämpligt att i Kalmar län nedprioritera de polisiära resurserna när vi även här upplever en ökad otrygghet?
  • Vad tror inrikesministern att detta gör med förtroendet för polisen?

Jimmy Loord

Riksdagskandidat för Kristdemokraterna Kalmar län 

Fråga

Håller du med?

Ja
Nej
Rösta Se resultat

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt