Annons:

Brittas Lördagskrönika: Nu är våren här

Nu har jag släppt ut höst och vinterluften ur cykeldäcken och fyllt dem med vårluft. Ute i trädgården är det blått, gult och vitt av krokusar och snödroppar.

Annons:

Koltrasten sjunger när man går ut tidigt på morgonen. Ja, nu är nog våren här. Golfklubborna har testats och de går lika snett som förra året. Har i många år när första rundan är gjord och man känner sig som en nybörjare funderat på att börja på damträningen. Vår duktiga och tålmodiga pro Magnus säger att det är träning som gäller. Han har säkert rätt men det är ju så tråkigt att mata bollar på drivingranchen.

*

När man tittar på Tv ser allt så enkelt och lätt ut. Raka långa slag, fina inspel och säkra puttar. Man glömmer hur många timmars slit som ligger bakom det fina spelet. Min egen träning består av: Jäkt ut till banan, snabb urplockning av bag och vagn, max tre provsvingar på tee och sedan är spelet igång.

Första bollen åt skogen men lugn vi kör väl med "pilsnerboll". Ett nytt slag då man tar i för kung och fosterland och bollen landar på banan. Sedan fortsätter man med både vanliga och ovanliga slag på den lilla vita bollen som är alldeles för liten. Böjda knän, rak arm där och krokig där, titta vartåt fötterna pekar och blicken på bollen allt går genom huvudet. Trots det, så kan man efter nio hål, när man stärker sig med "fika" konstatera att scorekortet visar alldeles för många slag.

*

Skämtsamt säjer man att det blir ju bra träning men på vad? Dåliga slag? Lite självkänsla har man ju så inombords går man igenom hela registret med fula ord. Kanske Magnus har rätt. Beror det på träningsbrist? Får väl fortsätta fundera på det.

Trots alla slag så dröjer det inte länge förrän man är där igen, på golfbanan. Tror det är den där "fikan"  och alla trevliga vänner och människor man träffar där som gör att man fortsätter. Vacker natur och många fina fåglar och då tänker jag inte på gässen som gödslar våra greener.

*

En av mina kompisar är "Robban 2", min robotgräsklippare. Han ska plockas fram från garaget. Dags att även han får jobba efter vintervilan. Gräset har börjat växa så det är bäst att köra igång i tid På tal om vänner, hittade ett par fina citat som berörde mig. De löd så här:

Vänskap handlar inte om vem du känt längst. Det handlar om vem som kom in i ditt liv och sa "Jag finns här för dig" och bevisade det. En äkta vän kan se dessa tre saker: Sorgen bakom ditt leende, kärleken bakom din ilska och orsaken till din tystnad.

Ofta kan en stund av glädje, driva många sorger på flykten.

Ha nu en fortsatt trevlig vår med eller utan klubbor.

Ni med klubbor, det är inte försent. Magnus finns kvar med sin kunskap och träningskurser.

Annons:

Britta Gustafsson

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt