Annons:

Brittas krönika: Grilloset ligger som dimman över Lützen

Har funderat klart angående golfen. Börjar en träning för misslyckade" golfare inom en vecka. Tränarens mörka hår lär nog få ett och annat grått strå.

Annons:

Ska bli spännande att se vad slutresultatet blir. Avbrutna klubbor, inköp av nya klubbor, tränaren för börja ta lugnande eller om man går ut på banan med ett nyvunnet självförtroende.

Några som inte får lägga av med träning är de grabbar och tjejer som deltog i enduro-tävlingen som kördes för en tid sedan. Var ute i skogen och kollade.

Måste uttrycka min beundran för dessa killar som genom stock och sten genomförde tävlingen. Ni besitter inte bara styrka och teknik, ni måste ha ett psyke av stål för att skumpa fram i skogen på detta sätt. Ett lyft på hatten för Er!

*

När jag skriver detta har vi haft ett väldigt fint väder. Strålande sol och tjugo grader varmt. Grilloset ligger som dimman över Lützen om kvällarna men gott doftar det.

Just idag är det studentbal. Har varit och tittat på alla fina ungdomar som dansade i ishallen. Min gamla mor som var med tyckte det var som nobelfesten. Tänk så många år det är sedan man själv slutade skolan. Alla drömmar och förhoppningar man hade.

Man får inte drömma sig för mycket tillbaka i tiden. Märker när man reser sig upp efter den timmen som studenterna dansade hur det knakar både i knän och andra delar av kroppen.

*

En önskan som jag haft sedan länge är att få åka till Rom. Har varit i Italien tidigare men aldrig i Rom.  Äntligen ska det gå i uppfyllelse. En god vän har förbarmat sig och följer med. Vi ska även åka till Capri och se Axel Munthes hem San Michele.

Munthe föddes i Oskarshamn 1857 och gick något eller några pojkår i skola i Vimmerby. Hans far var apotekare och i mitten på 1800-talet låg apoteket på Storgatan 25. I samma hus bodde familjen Munthe. Axel Munthe var drottning Victorias livläkare fram till 1930.

Ett besök i Vatikanstaten är också inbokat. Tror det blir en intressant resa.

*

Brukar ju avsluta med något citat så även denna gång:

”Jag fick ett tips att använda alkohol vid rengöring. Det var otroligt effektivt!! Ju mer jag drack, desto renare verkade det bli.”

Annons:

Britta Gustafsson

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt