Annons:

Linnéas Lördagskrönika: Ni män, sätt er bara ned

Det är mycket jag efterfrågar i en kärleksrelation. Jag vill ha ömhet, respekt, beröring, intimitet, men framförallt: en kille som sitter ned och kissar åtminstone 99 procent av kissningarna.

Annons:

Kanske lägger jag orimlig vikt vid urineringsposition, men jag blir så oerhört irriterad av ståkissande. Det blir ett så konkret exempel på respektlöshet mot mig som sittkissare. Ett extremt synligt sjukdomssymptom på en sjukdom jag verkligen inte gillar. 

Ståkissande är liksom höjden av respektlöshet. Jag själv har ingen snopp/kuk/dick/snabelformad hudutväxt som går att urinera med, så jag MÅSTE alltså sitta. Alternativt stå hukad i en oerhört obekväm ställning där mina lår darrar någon decimeter över toalettsitsen när jag släpper en stråle som med ganska stor sannolikhet kommer att träffa mina trosor.

Antagligen de enda trosor jag har med mig den här ute-kvällen, vilket gör att jag sällan tar den risken. Ibland sitter jag med bara ena låret mot plastringen, men ärligt talat vet jag inte om det spelar så stor roll. Ett kissigt lår luktar fortfarande kiss. Det går ju också att klä in hela toalettsitsen med papper, som många av mina vänner gör, eller spendera PENGAR på att köpa sådana här toalettsitsskydd, men där sätter jag stopp.

Jag tänker inte betala för andras ståkissande.  

*

Ja, jag fattar. Jag fattar att det är fett bekvämt att bara häva ut dasen och låta strålen strila ned i porslinskoppen. Att det är enkelt. FÖR DIG MED DASE! Inte för mig. För oavsett hur bra du prickar porslinskoppen kommer små, små kisspartiklar att landa utanför, och de kommer att para sig med de andra små, små kisspartiklarna från andra personer med dasar som har ståkissat innan dig. 

Många bäckar små blir en stor å, små problem blir stora. De stora problemen går sedan i arv genom aktiviteten Ståkissande Inför Små Personer Med Snopp. Det vill säga inför barn. För barn gör en sak bättre än allt annat; de härmas. De vill vara som oss. De är Kung Louie i Djungelboken och du är människosläktet.

Det vill säga; om du ståkissar och barnet ser det kommer han också att vilja ståkissa nästa gång. Och barn är om möjligt ännu sämre på att pricka rätt, och det är inte längre små osynliga kisspartiklar som stänker över kakelinklädnaden utan det kommer högst troligt att ligga en liten pöl av kiss framför toaletten som jag kommer att ställa mina strumpor i när det är min tur att låna toaletten på mitt barns skola. 

Jag har till och med varit med om att det legat en bajskorv i närheten av den där pölen. Hur bajskorven hamnade där förblir en gåta, men en möjlig förklaring kanske är att bajskorven kom just från en liten ståkissare som plötsligt, när strålen strilade, insåg att han även ville bajsa och då inte hann få av byxorna och sätta sig på plastringen. Hade han suttit ned från början hade han sluppit det problemet. Och jag hade sluppit konsekvenserna av det. 

Ett annat exempel som tyder på orimligheten i att ståkissa: Toaletter är gjorda som stolar = SKALL SITTAS PÅ! Pissoarer är gjorda för att stå vid. Så vill du stå – leta upp en pissoar alternativt en buske. Ta inte min kiss-stol och sunka ned den med dina kisspartiklar. 

*

Det finns förstås nivåer i helvetet även här. Vi har ju det här med locket, exempelvis. 

För det första: sitt ned och kissa. 

För det andra: om du nu prompt måste stå, fäll först UPP locket, fäll sedan NED locket efter dig. Att komma in på en toalett och sedan behöva fälla ned locket efter någon annan är SÅ förnedrande. Låt mig slippa det, snälla. 

En manlig vän till mig berättade om ett tillfälle då han sittkissat (Applåder! Ovationer! VÅGEN!) hos en annan manlig vän. När han sedan gått ut från toaletten hade kompisen noterat att locket var nedfällt, och med ett snett hånleende undrat om min vän var hårt hållen hemma. 

Och jag blir nästintill deprimerad av att höra det. Vad är grejen? Varför måste manlighet innebära respektlöshet och oskönhet? SLÄPP DET! Det är inte smickrande drag! Stryk bort det ur er könsroll!

Ja, jag vet att det är svårt. Jag vet att vi vuxit upp med det, och att åratal av vuxna ståkissare som lär upp små ståkissare är nästintill omöjligt att bortse från. Men det går. Vi kan. Ni kan. Börja med att bara sätta er ned.   

Annons:

Linnéa Nestor

linnea.b.nestor@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt