Annons:

Tack för showen, Jesper Kokkonen

Det fanns egentligen ganska många skönhetsfläckar i Vimmerby Hockeys insats mot Borlänge. På något sätt känns det ändå inte särskilt viktigt. Den här kvällen finns det bara en sak att säga: Tack för showen, Jesper Kokkonen. Du var skillnaden mellan allt och ingenting.

Annons:

Jesper Kokkonen för en månad sedan: Loj, ointresserad och utan parhästen Hampus Harlestam.

Jesper Kokkonen i dag: Briljant. Majestätisk. Överlägset bäst på isen. Givetvis med Hampus Harlestam vid sin sida.

Väntat genidrag

Visst är det märkligt vad lite förtroende och en passande omgivning kan göra. Eller kanske inte märkligt. Det är ju så det ofta är. Tror tränaren på dig så tror du på tränaren. Den ekvationen verkade aldrig finnas mellan Jesper Kokkonen och den tidigare huvudtränaren Jeff Hällegard.

När Eric Karlsson, Tobias Jahr och Krister Ström tog över som tränare var deras första drag att ge Jesper Kokkonen en större roll - i samma kedja som Hampus Harlestam. Ett väntat genidrag. Vi som såg Vimmerby Hockey förra säsongen vet vad de båda kan göra tillsammans och ja, den senaste tiden har vi fått flera bevis på det.

Chans på tredjeplatsen

I kväll var Jesper Kokkonen så briljant som inte särskilt många spelare på division ett-nivå kan vara. Vimmerby vann med 5-4. Kokkonen gjorde tre av målen och assisterade till de två andra. Han såg, på egen hand (nåja), till att VH faktiskt är med och slåss om tredjeplatsen i Allettantabellen. Vem trodde det för en månad sedan? Inte jag. Troligen inte du heller. Kanske inte så många av spelarna heller.

En av VH-ledningens viktigaste uppgifter framöver är att hålla Jesper Kokkonen på fortsatt bra humör. Visst, han är inte alltid, eller kanske aldrig, lika imponerande i sitt hemjobb som i det offensiva spelet. Men alla som var i ”Tigerkulan” i kväll såg vad Kokkonen är kapabel till. Han kan vara skillnaden mellan allt och ingenting även i fortsättningen.

Jag lyfter på hatten och tackar för showen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt