Annons:

Sportkrönika: Den bästa tiden är nu

Glöm transportsträckor. Glöm matcher som inte betyder något. Glöm den där känslan av att man lika gärna hade kunnat stanna hemma i soffan och tryckt i sig en påse chips. Den bästa tiden är nu. För spelare. För ledare. För publik. Ja, till och med för oss journalister.

Annons:

”Vår bästa tid är nu”, sjöng Jan Malmsjö för en sisådär 33 år sedan. Kanske är det en låt för spelare och ledare i Vimmerby Hockey och Vimmerby IBK att lyssna sönder dagar som dessa. Nu tror jag väl inte att Pelle Ström, Robin Kokkonen, Jonatan Green och Kim Karlsson tycker att den är så djävla (ursäkta svordomen) bra. Men ändå?

Drömmer om allsvenskt spel

Det här är tiden på året när saker och ting börjar bli roliga. Det är en tid på året när vi har mycket att se fram emot. Vintern är snart över. Våren är snart här. Vimmerby Hockey är i en tid på året där de kan drömma om HockeyAllsvenskan. Vimmerby IBK då? Ja, det går ju aldrig att räkna bort dem så nätterna går väl säkert åt till att drömma om division ett.

För Vimmerby Hockey drar allvaret igång i kväll (även om det förstås varit en del allvar tidigare också). Skövde står på programmet. En långt ifrån enkel uppgift, men en uppgift som VH ska klara för att vi ska kunna stämpla den här säsongen som mer än knappt godkänd.

Kostsam miss?

Vimmerby har kvalitéer för att göra den här säsongen till den bästa i klubbens historia. Kvalitetsspelare som Hampus Harlestam, Jesper Kokkonen, Kalle Johansson, Viktor Kokman med flera borgar för det. Att sportgruppen inte lyckades leverera en ny back innan transferfönstret stängde riskerar dessvärre att bli kostsamt för VH, men knappast redan mot Skövde.

Hur långt den här upplagan av Vimmerby Hockey kan räcka är totalt omöjligt att sia om. Till kvalserien? Nej, knappast. Då ska laget ha en rejäl formtopp och rejäl flyt med valen i ett eventuellt playoff 3. Men varför inte drömma så länge chansen finns?

Räkna inte bort VIBK

Vad ska vi då säga om Vimmerby IBK? Klubbens herrlag har varit borträknat flera gånger under säsongen, men likförbannat finns chansen till division ett-avancemang när bara två omgångar återstår. Även om laget inte har det i egna händer skulle det inte förvåna mig om det går vägen för VIBK. Varför? För att vi aldrig kan räkna bort dem - och för att de andra lagen kan börja darra rejält. Det är inte alls otroligt att Jönköping, Olofström, Vimmerby och Vetlanda står på 45, 44, 42 respektive 41 poäng inför den sista omgången och att alla de lagen har chansen på avancemang.

Så till Ström, Kokkonen, Green, Karlsson och er andra vill jag bara säga en sak: Er bästa tid är nu. Se till att den inte tar slut redan den här veckan.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt