Annons:

Krönikan: Det finns absolut ingenting att vara rädd för

DV:s sportkrönikör tror på Vimmerby Hockey i den avgörande playoff-matchen i dag. Foto: Stefan Härnström

Krönikan: Det finns absolut ingenting att vara rädd för

Det var ett drama (nåja) i torsdags. Det var ett drama i går. Och det lär bli ett drama i dag. Men en sak är säker: Sundsvall är ingenting att vara rädd för. Det enda Vimmerby bör vara oroliga över är sina egna brister i det defensiva spelet. Nyckeln till avancemang i playoff-spelet ligger i att minimera dem.

Annons:

Vimmerby vann med uddamålet hemma i torsdags. Sundsvall vann med uddamålet i returen i går. Det säger mycket om styrkeförhållandet mellan de här båda lagen. Och det säger troligen också mycket om hur den avgörande matchen kommer att bli i dag.

Andersson saknas

Vimmerby är ett mycket skickligt lag i offensiv zon. Ingen kan säga något annat. Forwards som Markus Modigs, Jesper Kokkonen, Hampus Harlestam, Pontus Gulldén, Kalle Östman och fler därtill borgar för kvalité. ”Problemet” är väl att för många av det fåtal backar som VH-ledningen har tillgång till också har sina bästa kvalitéer i samma zon. Jens Andersson, som var inlånad från Västerviks IK under andra halvan av Allettan, hade sannerligen behövts som en motpol till offensivt skickliga backar som Kalle Johansson (varför spelar inte han i Allsvenskan?), Petter Runesson och Dennis Fröland.

Giftigare offensiv

Sundsvall håller ungefär samma klass som VH, men på ett annat sätt. Det finns lite brister här och där. Men det finns också kvalitéer här och där. Magnus Åkerlund är en mycket rutinerad och skicklig målvakt. Lagets försvarsspel är, i sina bästa stunder, utan tvekan bättre än Vimmerbys. Å andra sidan är VH:s offensiv, i sina bästa stunder, giftigare än Sundsvalls.

Summa summarum: Vimmerby har ingenting att vara rädda för när den avgörande playoff-matchen börjar i dag. Åtminstone inte när det gäller Sundsvall. Det enda de behöver oroa sig över är sina egna brister i det defensiva spelet.

Lärt sig läxan?

I går gav Vimmerby bort både 1-0 och 2-0 tidigt i matchen. Drygt halvvägs in i den första perioden ledde Sundsvall med 3-0. I den tredje perioden var Vimmerby sedan nära att mirakelvända. Släpper VH i väg hemmalaget på samma sätt i dag tror jag att det är kört. Sundsvall har säkert lärt sig läxan från i går. Det borde Vimmerby också ha gjort.

”Du får ändra i artikeln”

Inför playoff-mötet med Sundsvall skrev jag att Viktor Kokman är något av Vimmerbys kvalexpert, efter att han fört Borlänge till kvalserien till HockeyAllsvenskan förra säsongen. Andemeningen i artikeln var att VH-keepern är bäst när det gäller. Efter matchen i går kom Kokman fram och sa något i stil med: ”Du får ändra i artikeln nu, den biten om att jag skulle vara bäst när det gäller stämmer ju inte”. Ett snett leende sa ändå något helt annat.

Jag tror att Viktor Kokman är redo att kliva fram i dag. Jag tror att han är redo att vara bäst när det gäller. Och jag tror att det är Vimmerby som avancerar till playoff 3.

Fråga

Hur går det för Vimmerby Hockey i dag?

De vinner och går vidare till playoff 3
De förlorar och säsongen tar slut
Rösta Se resultat

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt