Annons:

Vinnare eller förlorare - i kväll finns bara en väg att gå

Dackarna måste ta sig förbi kvartsfinalen för att säsongen ska vara godkänd.

Vinnare eller förlorare - i kväll finns bara en väg att gå

Är Dackarna ett gäng vinnare eller ett gäng förlorare? I kväll får vi svaret på det. I kvartsfinalreturen mot Smederna finns bara en väg att gå. Allt annat än ett avancemang stämplar den här säsongen som ett fiasko för Målillalaget.

Annons:

Dackarna hade höga krav på sig inför säsongen. Med all rätt. Allt annat än minst en semifinal var underkänt på förhand. Det gäller fortfarande. Med andra ord kan vi, efter kvällens kvartsfinalretur mot Smederna, stämpla det här dackelaget.

Tar säsongen slut i kväll är det inget annat än ett fiasko. Fortsätter säsongen med en semifinal nästa vecka har laget redan där klarat sig undan med ett godkänt betyg. En finalplats skulle ge ett väl godkänt betyg. Och ett guld? Ja, det kan ingen räkna med i den här sporten.

Topparna ska avgöra

Dackarnas säsong har varit upp och ned. Och faktum är att laget kunde ha kört bort sina chanser till semifinalavancemang redan förra veckan. Nu blev det inte så tack vare en supervass Patryk Dudek och en fenomenal Fredrik Lindgren. Någonting säger mig att det är den duon som kör Dackarna till en oviss SM-semifinal i kväll.

Smedernas jämna lagbygge ska absolut inte underskattas, men Målillalaget har en topp som kvällens bortalag inte når upp till. Fredrik Lindgren, Patryk Dudek, Maciej Janowski, Rune Holta och Peter Ljung får helt enkelt inte släppa det här på hemmabanan.

Masarna i semifinal?

Elit Vetlanda och Masarna är redan semifinalklara. Mitt tips är att de kompletteras av Dackarna och troligen Rospiggarna.

Vid ett avancemang till semifinal lär Dackarna, för ovanlighetens skull, hoppas på ett möte med Vetlanda. Men nej, Vetlanda väljer knappast ett motståndarlag med Lindgren, Janowski, Dudek, Ljung och Holta, där de två sistnämnda är experter på Vetlandabanan. Det troliga är istället att Dackarna får bege sig till Dalarna vid ett avancemang till semifinal. Där väntar i sådana fall extremt hemmastarka Masarna.

Men där är vi inte än. Först ska Dackarna visa att de vill göra något av den här säsongen. Då måste Smederna besegras i kväll.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt