Annons:

Älska eller hata situationen – nu är det dags för hjältar att kliva fram

Vår krönikör Linus Johansson anser att Vimmerby Hockey måste ta sig förbi playoff 2 för att säsongen ska kunna betecknas som godkänd. Foto: Stefan Härnström

Älska eller hata situationen – nu är det dags för hjältar att kliva fram

Gränslös glädje eller enorm besvikelse. I kväll inleder Vimmerby Hockey den del av säsongen där sju månaders drömmar kan krossas brutalt snabbt. Eller om ni så vill, den del av säsongen där drömmar kan bli verklighet. Det är nu det är dags för hjältar att kliva fram. Det är nu det är dags för fegisar att backa undan och stanna kvar i omklädningsrummet.

Annons:

Vimmerby Hockey var upphaussat inför säsongen. Det är de för det mesta. Ska jag vara riktigt ärlig så är väl i stort sett alla hockeylag det. Går det sedan dåligt, ja, då kan media få en liten skopa för att laget skrevs upp. Men vänta här nu. Den som har läst ett pressmeddelande från en hockeyklubb (ja, här är ni värst/bäst i klassen!) vet att varenda sportchef bara värvar elitspelare, klasspelare, poängsprutor... vi stannar där va? 

Betyder ingenting

Med det sagt bör det också sägas att VH:s sportgrupp, med Daniel Stolt i spetsen, har gjort ett bra jobb med de resurser som finns. Visst, i grundserien var laget mycket nära ett underkänt betyg, men tog sig till Allettan med en hel del möda och besvär. I Allettan steppade VH upp och visade den klass som man kan förvänta sig av det här laget, men som man ändå tvivlade på fanns där.

Grundserien och Allettan är nu ett minne blott. Insatserna där betyder ingenting. Nu är vi inne på den tid på året där bara de starkaste överlever.

Hindret måste passeras

Är Vimmerby tillräckligt starkt för att överleva ett playoff 2-möte med Visby/Roma? Ja, det bör de vara. Visby/Roma är ett lurigt lag och ska inte underskattas, men ska VH:s säsong kunna betecknas som godkänd måste det här hindret passeras.

Det är dags för Markus Modigs att ställa in siktet ännu bättre.

Det är dags för Jesper Kokkonen att trolla mer än någonsin.

Det är dags för Jakob Karlsson att visa ännu mer smartness.

Det är dags för Petter Runesson att ladda bössan på allvar.

Det är dags för Ludvig Jardeskog att vara den boxplaygigant han varit under en stor del av säsongen.

Det är dags för Robin Höglund att vara den tacklingskung han kan vara.

Det är dags för Jonatan Stålberg att gå in i zonen och göra sitt livs bästa matcher.

Det är helt enkelt dags för hjältar att kliva fram.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt