Annons:

KRÖNIKA: Fiaskostämpel på VH:s säsong – stjärnorna vek ned sig

Vimmerby Hockeys säsong är över, något som laget knappast hade räknat med när de valde att möta Visby/Roma i playoff 2. Foto: Ossian Mathiasson

KRÖNIKA: Fiaskostämpel på VH:s säsong – stjärnorna vek ned sig

Vimmerby Hockeys säsong är över. Den tog slut innan det roliga knappt hade hunnit börja. För ett lag som inte har gjort annat än att prata om kvalserien till Allsvenskan kan det inte ses som något annat än ett fiasko. Eller ett stort misslyckande, om ni föredrar ett mjukare uttryck.

Annons:

För nästan exakt ett år sedan tog Vimmerby Hockeys säsong 2016/17 slut i Kristianstad. Då lämnade Vimmerbys spelare isen med raka ryggar. De var stolta över sin insats och hade all rätt att vara det.

I kväll kan knappast någon spelare i det där omklädningsrummet känna stolthet. Laget vek ned sig när det gällde som mest mot ett Visby/Roma som egentligen inte var särskilt bra.

Storspelande målvakt

Men faktum är att även om Vimmerby hade ett spelmässigt övertag i båda matcherna så var Visby/Roma bättre på många viktiga punkter:

* Gotlänningarna hade en matchplan som de trodde på och utförde till 100 procent. Det var inte särskilt snyggt, men det var vägvinnande.

* De hade en helt annan effektivitet än VH och gjorde de mål som krävdes.

* Laget hade en defensiv som var klasser bättre än Vimmerbys, både i dag och i torsdags.

* Man hade dessutom en storspelande målvakt i form av Sammy Gustafsson, som klev fram som en matchvinnare. Något som varken Jonatan Stålberg eller Johan Kallio klarade av.

Ska ha kritik

Besvikelsen är förstås enorm i VH-lägret nu och det ska den också vara.

Jag vet inte om några spelare är extra nedstämda, men helt klart är att förstakedjan och stjärntrion med Jakob Karlsson, Markus Modigs och Jesper Kokkonen inte alls har levererat mot Visby/Roma. I dag var de rentav dåliga. Flera supportrar frågade sig till och med om Modigs och Kokkonen redan hade gjort klart med nya klubbar till nästa säsong. Så dåliga tyckte de att de var.

Trion ska absolut ha kritik. De var sämst när det gällde, tillsammans med flera andra spelare. Men någonstans ska vi också komma ihåg att de har burit den här upplagan av Vimmerby Hockey på sina axlar. Det har inte alltid varit enkelt. Många gånger har de varit på tok för ensamma.

Julafton i VH:s zon

Försvarsspelet och det taffliga agerandet i egen zon har under perioder av säsongen varit något av VH:s signum. Ibland har man lyckats eliminera problemet och då har laget också gjort sina bästa matcher. Hade man lyckats med det mot Visby/Roma är jag ganska säker på att Vimmerby hade spelat playoff 3 nästa vecka. Istället har det långa stunder varit rena rama julafton för Visby-spelarna i VH:s zon. Det är en stor anledning till att säsongen är över för Vimmerbys del.

En säsong som inte alls blev vad spelare, ledare och supportrar hade hoppats. Istället står de här med en fiaskostämpel på sig. Det är åtminstone så det känns i kväll.

Framtiden, då? Det tar vi en annan dag.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt