Annons:

Fråga till de allsvenska sportcheferna: Hur kunde ni missa honom?

Det värvas hej vilt i hockeysverige. Allt är med andra ord precis som vanligt. Och många sportchefer fortsätter att dregla över andra-assists på Eliteprospects. Inget nytt under solen där heller alltså.

Annons:

Sportcheferna i de allsvenska lagen gillar att fynda i Hockeyettan. En som definitivt vet hur man hittar diamanter i en lägre division är Per Kenttä i IK Oskarshamn. Kalle Johansson, som han värvade från Vimmerby, och Marcus Björk är bra exempel på det. Efter brutalt bra debutsäsonger i IKO är nu de båda backarna förlorade till klubbar i SHL.

Måste hålla sig skadefri

Frågan är nu om Kenttä har hittat ytterligare ett guldkorn i Vimmerby i form av Markus Modigs. Det är inte omöjligt, men samtidigt långt ifrån självklart. Om Kalle Johansson var en given succé så måste mer gå rätt för Modigs. Han måste 1) hålla sig skadefri, 2) hålla humöret uppe även när det inte går som tåget, 3) hitta en jämnare nivå i matcherna och 4) få en roll som passar honom i en av lagets ledande kedjor. Det ska bli spännande att se om Modigs är redo att göra succé i Hockeyallsvenskan.

Jesper Kokkonen, som värvades till BIK Karlskoga, är i en liknande situation. Det krävs lite flyt, det krävs att puckarna sitter när chanserna kommer, det krävs en bra sommarträning. Inte heller här en given succé, men definitivt en möjlig sådan.

En gåta

Att både Kokkonen och Modigs skulle få chansen i Hockeyallsvenskan var väntat. Efter säsongerna de gjorde hade allt annat inneburit ett underkänt betyg till hela allsvenskans sportchefskår.

Å andra sidan är det en gåta varför ingen har snappat upp skicklige centern Hampus Harlestam. En klasspelare i division ett som skulle kunna bjuda på hockeykonster även ett snäpp högre upp i seriesystemet. Emil Georgsson, sportchef i Västerviks IK, varför chansade du inte på att göra ett möjligt fynd här?

Brister i egen zon

Att Dennis Fröland skulle få chansen var väntat och oväntat på samma gång. Väntat på det sättet att han gjorde 31 poäng på 42 matcher den gångna säsongen. Behöver jag påminna om att sportchefer älskar att surfa runt på Eliteprospects och dregla över spelarnas statistik?

Spelmässigt var inte Fröland lika bra som poängskörden antyder. Visst, han blev bättre under säsongens gång, men spelet i egen zon var sett över 42 matcher bristfälligt. Och de där 26 assisten var nog, i ärlighetens namn, några för många.

Jag säger absolut inte att han inte är värd chansen, men jag hoppas att BIK Karlskoga har en plan för hur de 1) ska förbättra Dennis Frölands fysik och 2) ska få in honom i en poängproducerande roll. 

Klockren i defensiven

En Vimmerbyspelare som däremot var iskall på den allsvenska marknaden var Ludvig Jardeskog. VH:s bästa back den gångna säsongen. Jardeskog är ett typexempel på när sportcheferna stirrar sig blinda på Eliteprospects och poängskörden.

Visst, Jardeskog har brister i det offensiva spelet. Defensivt är han däremot klockren. Likaså i boxplayspelet. Rentav en av de bästa i hela Hockeyettan. Fysiskt tillhör han troligen också toppskiktet i serien.

I går kunde vi avslöja att skåningen blir kvar i Vimmerby Hockey. Intresset från de allsvenska klubbarna har mer eller mindre varit noll.

Därför tänkte jag passa på att ställa en fråga till de allsvenska sportcheferna: Hur fan kunde ni missa Ludvig Jardeskog?

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt