Annons:

Det var inte domarens fel – nu måste Dackarnas stjärnor höja sig

Årets bästa match på G&B Arena gav också Dackarna årets första hemmaförlust. Som så många gånger förr var Vetlanda bäst när det gällde. Redan i morgon kväll möts lagen igen och ska Dackarna kunna slå tillbaka då måste lagets stjärntrio höja sig rejält.

Annons:

Det var årets överlägset bästa speedwaymatch på G&B Arena. Det var årets bästa publiksiffra. Det var årets bästa stämning. Det var dramatiskt så det räckte och blev över. Och så slutade det som så många gånger förr, med att Vetlanda besegrade Dackarna.

Topptrion måste höja sig

Matchen i sig är ganska enkel att analysera. Nej, Dackarna förlorade inte på grund av en dålig domarinsats, som vissa ansåg. Dackarna förlorade för att lagets toppar var klart sämre än Vetlandas dito. Greg Hancock, Maciej Janowski och Patryk Dudek kunde inte matcha Artem Laguta, Bartosz Zmarzlik och Leon Madsen. Dacketrion tog tre heatsegrar under kvällen, att jämföra med Vetlandatrions åtta. Poängmässigt stannade förlusten vid 25-32. Det är här det måste till en klar förbättring om Dackarna ska ha minsta chans att vinna returen i Vetlanda på onsdagskvällen.

Hancocks uteslutning mest tveksam

Domarens insats då, var inte den usel? Kanske. Kanske inte. Jag utgår från att P-G Svedberg kan regelboken bättre än de allra flesta som var på G&B Arena. Däremot kan jag hålla med om att ovanligt många heat drogs tillbaka och det drabbade Dackarna mest negativt. Men eftersom jag satt i linje kan jag också säga att inget av heaten som stoppades hade en helt ren start. Att jag sedan är av den åsikten att heaten ska köras så länge inte någon vidrör starttejpen är ju en annan sak. Domaren dömer efter regelboken, inte efter vad jag eller någon annan tycker.

Greg Hancocks uteslutning då? Ja, det är väl den som känns mest tveksam den här kvällen.

Summa summarum: Ja, domaren avgjorde nog den här matchen. Kanske var det rätt, kanske inte. 

Brinner för sitt uppdrag

Gladast på G&B Arena i kväll var troligen den tidigare lagledaren i Dackarna, Mikael Karlsson. Att han i många år har brunnit för Dackarna behöver ingen tveka på. Nu brinner han lika hårt för Vetlanda Speedway. Det är sådan han är, Mikael Karlsson. Det är all in i allt han tar sig för.

Mitt utgångstips är att han får segerjubla i morgon också. Vad säger ni om det, Dackarna?

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt